Bartın Barosu'nun, Bartın Kültür Merkezi'nde yapılan olağan genel kuruluna AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, siyasi partilerin temsilcileri ve baro üyeleri katıldı. Genel kurulda konuşan Bartın Cumhuriyet Savcısı Şaban Yılmaz, yıllarca Bartın Adliye Sarayı için çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, şöyle dedi:

"Türkiye'nin her yerinde adliyeler için yer bulundu. Örneğin Çağlayan'da, Kartal'da, ama Bartın'da 5-6 yıldır yer bulunamıyor. Bartın çok değerli herhalde bilemiyorum. İnşallah bunu da hallederiz. Ama sayın vekilim diyor, 'Siz yapacaksınız'. Biz ne yapalım ki, paramız yok satın alsak, para verilip alınması lazım diyoruz. Bizim merkezde bir binamız var orayı verelim diyoruz. Orası için herkes başka bir plan yapmış. Belediyeye diyoruz ki, 'Bize arsa verin, bizde şu anki durduğumuz binayı size verelim' diyoruz. Ama başkanda buna sıcak bakmıyor. Ama biz binamızı vermeye hazırız, onun dışında yapacak bir şeyimiz yok." 

Açık cezaevi çalışmaları olduğunu belirten Şaban Yılmaz, bunun dışında Bartın'a açık cezaevi ile ilgili bir çalışmaları olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Malesef adliye sarayında olduğu gibi, açık cezaevi yapımı için de bir yer bulamadık. Öyle bir yer gösterilemedi. Bizde Bartın Kapalı Cezaevi'nin yanındaki lojmanların üst tarafını düzleyerek, oraya açık cezaevi yapmak istiyoruz. Şu anda açık cezaevi ile ilgili proje aşamaları devam ediyor. Hedefimiz yaz ayında Bartın'a 144 kişilik açık cezaevini bitirmek olacak."

Tek liste ile gidilen seçimlerde 65 üye oy kullanırken, Bartın Barosu Başkanlığı'na yeniden avukat Kamil Altan seçildi.


AA(MÇ/İD)