AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik’in hafta sonu kaçırılması sonrası bölgede operasyonlar devam ederken, Çelik'in serbest bırakılması için PKK'ya çağrı yapıldı. Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, bahar ile birlikte operasyonların yeniden başladığını belirterek, "Bahar ile silah ve ölüm sesleri arttı. Kürt sorununau çatışarak çözülmediği artık anlaşılmıştır. Bu nedenle örgüt tarafından alı konulan AK Parti İlçe Başkanı Çelik serbest bırakılsın" dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Şube Başkanı Raci Bilici de, PKK’ya çağrıda bulunarak şunları söyledi:

"Veysel Çelik’i derhal serbest bırakın. Kimliği ne olursa olsun, Veysel Çelik ailesine sağ selim teslim edilmelidir. Bölgedeki operasyonlar da derhal durdurulmalı. Çünkü can güvenliği tehlikeye girebilir. Çelik’in örgüt elinden alınması konusunda elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. PKK ayrıca kaçırdığı kaymakam, asker ve polisi de derhal serbest bırakmalıdır."

YEĞEN ÇELİK: OLUMSUZ BİR ŞEY OLURSA HUZUR KAÇAR

Toplantıya katılan kaçırılan AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik’in yeğeni Mehmet Çelik ise, "Amcamın yaşamından endişeliyiz. İlçemizin huzuru ve refahı için amcamın bırakılmasını istiyoruz. Akıbetiyle ilgili olumsuz bir şey olursa huzur kaçar. Bölge güvenliği için Allah korusun farklı şeyler olabilir. Bu nedenle kötü şeyler olmadan amcamın bırakılmasını istiyoruz" dedi.

Öte yandan Veysel Çelik'in akrabalarının, operasyonların durdurulması için yetkili komutanlarla görüşmek üzere Şenyayla bölgesine gittikleri belirtildi.



SS,FB(GG/COŞ)