Olay bugün Kızılay Sümer Sokak’ta bulunan bir işyerinde meydana geldi. Ali S., alacak-verecek meselesi nedeniyle aralarında husumet oluşan müteahhit Hüseyin Çelik ve Mehmet Emre'yi, barışmak amacıyla yemeğe davet etti. Kızılay'da işyerinde bir araya gelen taraflar iddiaya göre barış yemeğinde tartışmaya başladı. Karşılıklı hakaretler üzerine Ali S., belinden çıkardığı tabancayla ateş ettiği konuklarından Hüseyin Çelik'i olay yerinde yaraladı. Bir anlık fırsattan yararlanarak kaçmaya başlayan Mehmet Emre'yi ise sokak arasında yakalayan Ali S., silahını peşpeşe ateşleyerek vurdu.

Zanlı Ali S., olay yerinden kaçarken, Hüseyin Çelik çevrede bulunan vatandaşlar tarafından taksi ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırdı. Ağır yaralanan Emre için ise ambulans çağrıldı. Olay yerine gelen sağlık görevlileri Mehmet Emre’ye uzun süre kalp masajı yaparak hayata döndürmeye çalıştı. Mehmet Emre olay yerinde, Hüseyin Çelik ise kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Olayı haber alan Emre’nin yakınları sinir krizleri geçirdi. Polis ekipleri kaçan zanlıyı yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı.

TG(SSA) (FOTOĞRAF)