Bandırma’da Barış Manço Kültür Sitesi’ndeki etkinliğe Barış Manço’nun kız kardeşi İnci Manço İlbay, Kuzeni Ömer Yüzbaşıgil, müzisyen Mehmet Mısır, Yazar Semih Çelik katıldı. Kuzeni Ömer Yüzbaşıgil Barış Manço’nun sevilen şarkılarını seslendirirken, Manço’nun sanat hayatından değişik görüntüleri sinevizyon gösterisiyle canlandırıldı.

Barış Manço’nun babaanne olunca 'Süper babaanne' şarkısını kendisi için yazdığını belirten İnci Manço İlbay, Bandırma’da çok sıcak karşılandıklarını ve güzel bir gece geçirdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Belediye Başkanı CHP’li Sedat Pekel de, Barış Manço'nun 7’den 77’ye Türk halkının yanı sıra, dünyanın bir çok yerindeki insanların sevgisini kazandığını belirterek, "Anadolu kültürünü müziği ile dünyaya tanıtan Barış Manço Türkiye’nin tüm dünya ülkelerinde tanınmasına da katkıda bulunmuştur" dedi.

Anma etkinliği sırasında ayağı burkulan ve sahneye güçlükle çıkan Barış Manço’nun kızkardeşi İnci Manço İlbay ile etkinliğe katkıda bulunan sanatçılara çiçek ve teşekkür plaketleri verildi.

EÖ(FK/COŞ)