İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Menderes Orman İşletme Müdürlüğü, Deliömerli Köyü yakınında 8 yıl önce kurulan Şopen Gazi Hayvan Barınağı'nın bulunduğu bölgede bir süre önce inceleme yaptı. Bir kişinin köpeklerin insan sağlığı için tehlike oluşturduğunu öne sürerek savcılığa şikayette bulunması üzerine yapıldığı belirtilen denetim ardından DOHAYDER Başkanı Nebiha Deprem hakkında, orman alanına zarar verildiği ve ağaçların kurumasına yol açıldığı iddiasıyla tutanak tutulup, suç duyurusunda bulunuldu. Ayrıca Deprem'den, ormana verildiği belirtilen zararın tutarı olarak hesaplanan 3 bin 96 TL tazminat talep edildi. Nebiha Deprem, belediye ve devletin kurumlarının yerine getirmesi gereken hizmeti kendilerinin gönüllü olarak yaptıklarını, ancak karşılığında cezalandırılmak istendiklerini belirterek tepki gösterdi.

Bu durumu basından öğrenen Seferihisar Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (SEHAYDER) Başkanı Fevziye Özkan, DOHAYDER Başkanı Nebiha Deprem'e sahip çıkarak, "Bu insan, bırakın bir Avrupa ülkesini, başka herhangi bir ülkede olsa baş tacı edilirdi. Hayvanlara merhamet etmenin, sevmenin cazalandırılmasını kabul etmemiz mümkün değil. Bu uygulama akla mantığa sığmıyor, şiddetle reddediyoruz. Hangi çağda yaşıyoruz. Üstelik Nebiha Deprem, Doğa ve Hayvan Sevenler Derneği Başkanı. Derneğin kurulma amacı da sadece bakıma muhtaç köpekleri değil doğayı ve ormanda yaşayan tüm hayvanları korumak" diye konuştu.

"CEZA DEĞİL DESTEK OLUNMALI"

Şopen Gazi Hayvan Barınağı'nda hayvanların sağlık yönünden bakımlarını yapan veteriner hekim Murat Duruk da uygulamaya bir anlam veremediklerini söyledi. Duruk, şöyle dedi:

 "Hayvanlara yardım edenlerin cazalandırılması bana anlamsız geliyor. Üstelik etik değil. Burada çoğunluğu bakıma, tedaviye muhtaç yüzlerce hayvan kalıyor. Biz bu hayvanların tedavilerini yapıyoruz. Zaten sağlık açısından bu hayvanların yaşayacağı yerler, ormanlık doğal alanlardır. Nebiha Deprem'e ceza kesileceğine destek olunmalıdır." Kurulduğundan bu yana Şopen Gazi Hayvan Barınağı'na gidip- geldiğini, çalışmalar içinde yer aldığını dile getiren Haytap İzmir Temsilcisi Esin Önder de, şöyle konuştu:

"Burada başta Nebiha hanım olmak üzere hepimizin, hayvan gönüllüleri ile bilikte canla başla, sokaklarda her türlü şiddete maruz kalan hayvanları burada yeniden yaşama döndürme mücadelemiz takdir edilmeye değer. Ormanlar kesilip villa yapılırken, müteahhitlere büyük site ve tesisler kurmaları için verilirken, bu hayvanlar için çok mu görülüyor. Bu cezalar, hayvan ve doğa sevgimizi, mücadelemizi durduramaz. Acilen Nebiha Derpem'den tazmin edilmek istenen ceza geri çekilmeli, tam tersine ödüllendirilmeli." 



MO(AÖ/İD)