Veteriner Mustafa Tosun, Dikili Belediyesi Hayvan Barınağı hakkında son zamanlarda sosyal paylaşım sitelerinde 'Hayvanların açlıktan öldüğü ve birbirini yemeye başladığı'na dair iddialar dolaştığını ve olayın bunun üzerine meydana geldiğini düşündüklerini söyledi. Veteriner odasına giren kişilerin anahtarları aldıktan sonra bazı kafesleri açarak hayvanları serbest bıraktıklarının anlaşıldığını belirten Tosun, şöyle dedi:

"Bu olayı büyük ihtimalle hayvanseverlerin yaptığını tahmin ediyorum. Günlerden beri barınakta köpeklerin açlıktan öldükleri iddiası dolaşınca bu oldu. Oysa birbirlerini yedikleri söylenen köpeklerin büyük bölümü, kapılar açılmasına rağmen kafeslerini terk etmemiş. Aç olsalar bir tanesi burada kalmaz, hepsi dağılır giderdi” dedi. Barınakta herhangi bir ihmalin söz konusu olmadığını dile getiren Tosun, “Hayvanlar toplanıyor, kısırlaştırılıyor daha sonra alındığı ortama geri bırakılıyor."

Dikili Belediye Başkanı CHP’li Osman Özgüven de, bazı kişilerin barınağa zorla girdiğini, maddi zarar verdiğini ve hayvan kafeslerini açtığını söyledi. Özgüven, "Hayvanlarımızın çok azı barınağı terk ederken, çoğu yerlerini terk etmemiş. Polis konu ile ilgili gerekli araştırmaları yapmaktadır. Konu kısa sürede açığa kavuşacaktır" dedi.

Kendileri için sokak hayvanı diye birşeyin mümkün olmadığını ifade eden Özgüven, şöyle devam etti:

Bizim için insanların duyarsızlıkları sonucunda terk edilmiş canlılar vardır. Belediye olarak elimizden geldiğince barınağımızda temiz ve hijyenik koşullarda, veteriner kontrolünde bu hayvanlara sahip çıkmaya çalışıyoruz. Hayvanların serbest bırakılmasına rağmen yerlerini terk etmemesi bunun bir göstergesidir. Barınaktaki hayvanların aç bırakıldığı iddiaları doğru değil. Aç kalan hayvan yerini terk etmez mi? Kapıları açık olduğu halde neredeyse tamamı yerlerini terk etmemiş."

Olayla ilgili olarak Dikili İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldı.