Haluk ATALAY/İSTANBUL, TÜRKİYE Personel ve Öğrenci Servis Ulaşım Çalışanları Sendikası, Servis Araç Tahdit Yasası’nın uygulanmasını istedi. Sendikanın Genel Başkanı Abdurrahim Barın, “Ülkede uygulanan yasa İstanbul’da da uygulanmalıdır. Bu yasa uygulanmadığı için İstanbul’da yaşayan velilerin cebinden yasanın uygulandığı illerdeki velilerden daha fazla para çıkmaktadır” dedi.

Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önünde toplanan Türkiye Personel ve Öğrenci Servis Ulaşım Çalışanları Sendikası üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni protesto etti. Türkiye’de 1986 yılından beri uygulanan Servis Araç Tahdit Yasası’nın İstanbul’da uygulanmadığını belirten sendikacılar, sorunun çözülmesini istedi.

Topluluk adına basın açıklaması yapan sendikanın Genel Başkanı Abdurrahim Barın, “İstanbul insanını rahatlatmak, onların yaşamını kolaylaştırmak, onları daha ucuza taşımak ve onlara daha kaliteli hizmet vermek istiyoruz” dedi.


2 YAŞINDA TAŞITLARLA ÖĞRENCI TAŞIYORUZ

Yapılan incelemelerin ve bilirkişilerin verdiği rapor doğrultusunda Servis Araç Tahdit Yasası’nın uygulanması gerektiğini kaydeden Abdurrahim Barın sözlerine şöyle devam etti:

“İstanbul’da ilgililerin bu yasayı tanımama, tatbik etmeme gibi bir kararının olmaması gerekir. Bu yasanın uygulanmaması nedeniyle İstanbul’da yaşayan velilerin cebinden diğer illerde yaşayan velilerden daha fazla para çıkmaktadır. Bu miktar yıllık yaklaşık 1 milyar dolardır. '2 yaşında servis taşıtı uygulaması' nedeniyle de yaklaşık 2 milyar dolar yurtdışına gitmektedir. Kar hırsıyla savurganlık yapılmakta, birkaç aracı işletmeci vatandaşların parasını kar hırsıyla çarçur etmektedir.”

Amerika’da 35 yaşında otobüslerle öğrenci taşındığını kaydeden Abdurrahim Barın, “Biz onlardan daha zengin bir ülke miyiz ki; iki yaşında taşıtlarla öğrenci taşıyoruz. Bu israftır.”


SERVİSÇİLERİ MEYDANLARA İTMEYİN


Yasanın uygulanması halinde İstanbul’da servis ücretlerinin düşeceğini kaydeden Abdurrahim Barın, “Servis esnafı soyulmayacak, İstanbullu ucuz taşınacak, belediyemiz gelir sağlayacak, para yurtdışına gitmeyecek, yerli sanayi ve işçimiz çalışacaktır” dedi.

İlgilileri yasayı uygulamaya davet ettiklerini hatırlatan Abdurrahim Barın, “İyi niyet elimizi tutunuz. Alın teri sahibi servisçileri ona buna yem etmeyin. Servisçileri meydanlara itmeyin” diye konuştu.

Sendika Genel Başkanı Abdurrahim Barın, başkanı olduğu servisçilerin güç duruma  düştüğünü anlatan bir objeyi  basın mensuplarına gösterdi. Topluluk açıklamanın ardından olaysız dağıldı.


HA  (MK) (FOTOĞRAF)