Finike'nin Arif Köyü'nde akşam saat 18.00 sıralarında köylüler ormanlık alanda av tüfeğiyle vurulmuş erkek cesedi buldu. Durumun haber verilmesi üzerine gelen jandarma ekipleri, cesedin Halil İbrahim Demirel'e ait olduğunu tespit etti. Soruşturma başlatan jandarma, Demirel'in, Kumluca İlçesi'nde bir barda şarkıcılık yapan ve Finike'de Hatice Tataroğlu ile birlikte yaşadığını belirledi. Demirel ve Tataroğlu'nun yaşadığı eve giden güvenlik güçleri, daireyi kontrol etmek istedi. Tataroğlu'nun oturduğu dairenin ziline basan ekipler, kapının açılmaması üzerine site güvenliğinden yardım istedi.

Güvenlik görevlisi, Hatice Tataroğlu'nun eve geldiğini söyledi. Jandarma ekipleri çilingir marifetiyle dairenin kapısını açtırdı. Evi kontrol eden ekipler, Hatice Tataroğlu'nu yatak odasında, kanlar içindeki cesediyle karşılaştı. İncelemede, Tataroğlu'nun yatağında bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi. Jandarma ve sağlık ekiplerinin incelemesinin ardından Halil İbrahim Demirel ve Hatice Tataroğlu'nun cesetleri Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

CİNAYET ŞÜPHELİSİ OLARAK GÖZALTINA ALINMIŞ

Halil İbrahim Demirel'in, Arif Köyü'nde 26 Kasım gecesi evlerinde bıçaklanarak öldürülen 52 yaşındaki Dursun Aksu ile eşi 43 yaşındaki Hatice Aksu'nun cinayet şüphelisi olarak gözaltına alındığı ve sorgulandığı kaydedildi. Demirel'in sorgusunun ardından adli kontrollü olarak bırakıldığı belirtildi. Her akşam Finike Jandarma Karakol Komutanlığı'na imza verdiği vurgulanan Demirel'in, dün imza atmadığı, için arandığı öğrenildi.



SS (SU/RT)