Nizip İlçesi'nde 25 Nisan'da meydana gelen olayda, Baran Taha Bakır, evlerinde oynarken ayağı takıldı ve üzerine devrilen televizyonun altında kalarak ağır yaralandı. Nizip Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Bakır'ın beyin travması geçirdiği belirlendi ve Gaziantep Devlet Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi. Ancak Bakır, ilçedede bulunan iki ambulansın ilçe dışında görevde olması nedeniyle, yaklaşık 1 saat nakledilmeyi bekledi. İlçede görev yapan iki ambulanstan biri il merkezine götürdüğü hastayı bırakıp geri dönünce, küçük çocuğu alıp Gaziantep'teki Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde götürdü.

İlk müdahalesinin ardından tedaviye Yoğun Bakım Ünitesi'ne alınan Bakır, hayati tehlikeyi atlattı. Olaydan sonra Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişler Gaziantep'e gelerek baba Mustafa Bakır'ın ifadesine başvurdu. Müfettişler Nizip Devlet Hastanesi'nde de incelemelerde bulunup, yöneticilerin ifadelerine başvurdu.

6 çocuklu devlet memuru olan Mustafa Bakır, kimseden şikayetçi olmadıklarını, doktorların çocuğuyla çok yakından ilgilendiğini, sadece ambulans konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Bakır, "110 bin nüfuslu ilçemizde bulunan 2 ambulans yetersiz kalıyor. Benim çocuğum belki kurtulmayabilirdi. Acilen Nizip'e ambulans sayısı artırılmalı. Biz yaşadık, başkaları bu sıkıntıyı yaşamasın" dedi.

ODASI SÜSLENDİ

Balon ve oyuncaklarıyla süslü odasında tedavisi süren Baran'ın doktoru Beyin Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr.Dr. Murat Ulutaş, hastasının iyileşme sürecine girdiğini belirterek, "Baran'ın kafatasında kırık ve ince bir kanama alanı saptadık. Herhangi bir ameliyat gerektiren bir durum olmadığı için yoğun bakım şartlarında takip ettik. Seyir sırasında genel durumu yavaş yavaş toparlamaya başladı. Çevreyle ilgisi istediğimiz seviyede olmasa bile iyileşme yönünde gösteriyor. Bundan sonrası için anne yanında odada takip edilebilir seviyede olduğundan odaya aldık. Zamanla, bakım ve tıbbi tedaviyle daha iyi olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.