Kuzen olan 34 yaşındaki Durcan ve 53 yaşındaki Mevlüt Köroğlu, 17 yıl önce evlendi. 2'si işitme ve zihinsel engelli olan 4 çocukları dünyaya gelen çift, Mevlüt Köroğlu'nun aynı evde yaşadığı babası ile arasının bozulması üzerine 9 yıl önce evi terk etti. Aynı köyde başka bir eve yerleşen aile, 1 yıl sonra kirayı ödeyemeyince evsiz kaldı. Mevlüt Köroğlu, babasından kalan köydeki arsasına ahşap direk, çadır ve çinkodan derme çatma tek odalı bir baraka yaptı. 6 kişilik aile, yaklaşık 8 yıldır 10 metrekarelik evde yaşam mücadelesi veriyor.

Daha önce ormanlarda mevsimlik işçi olarak çalışan ancak, bel ve omuzundaki rahatsızlık nedeniyle bir süreden bu yana çalışamayan Mevlüt Köroğlu, engelli çocukları 10 yaşındaki Rıza'nın her ay 520, 8 yaşındaki Gülbeyaz'ın da 3 ayda bir aldığı 620 TL  engelli maaşlarıyla geçinmeye çalıştıklarını söyledi. Mevlüt Köroğlu, büyük oğlu 16 yaşındaki Recep'in ilköğretimden sonra parasızlık nedeniyle liseye devam edemediğini,  diğer çocuklarını zor şartlara rağmen okutmaya çalıştığını anlattı.

Ahşap direklerden yaptığı evde özellikle kışın soğuktan oturamadıklarını anlatan Mevlüt Köroğlu, "Kış mevsiminde kar yağdığında evin çökmesinden korkuyoruz. Çok soğuk oluyor, çocuklarım üşüyor. Belimdeki rahatsızlık nedeniyle çalışamıyorum. Eşim ve çocuklarımla birlikte yaşayabileceğimiz bir ev istiyorum. Yetkililerin, hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz" dedi. 

Durcan Köroğlu da, kış aylarında çok üşüdüklerini, oturdukları yerin içerisine su girdiğini belirterek, "Su, elektriğimiz kesiliyor. Bazı geceler çatı çökecek korkusuyla uyuyamıyoruz" diye konuştu.

Parasızlık nedeniyle okulu bırakan ve ormanlarda mevsimlik işçi olarak çalışarak ailesinin geçimine katkıda bulunmaya çalışan Recep Köroğlu da "Maddi imkanımız olmadığı için liseye gidemedim. Ormanlarda çalışıyorum. Okuyup polis olmak isterdim" dedi.



GG(EE/İD)