Sağlık Bakanlığı, 15 gün önce Nusratiye Mahallesi Alipaşa Meydanı’nda bulunan Verem Savaş Dispanseri binasında inceleme yaparak ‘kullanılamaz’ raporu verdi. Yaklaşık 50 yıllık olan binayı boşaltma kararı alan Çorlu Grup Sağlık Başkanlığı, dispanseri Emlak Konutları bölgesinde tek katlı barakaya taşıdı. 10 gündür bu barakada hizmet veren dispanserin röntgen cihazlarının çalışmaması gelen hastaların tepkisine neden oldu.

Yolu ve bahçesi çamur içerisinde olan dispansere gitmek isteyenler girişi önüne konulan tahta paletlerin üzerine basarak içeri girebiliyor. Özellikle iş yerine verilmek üzere dispansere akciğer filmi çektirmeye gidenler röntgen cihazlarının çalışmamasından dolayı çok mağdur olduklarını söyledi. İki aylık bebeğini aşı yaptırmak için Misinli Beldesi’nden dispansere geldiğini belirten Behçet Danış, şöyle dedi:

"Bir tabela yok, zor bulduk ancak içerisi çok soğuk kaloriferler yanmıyor. Anneler için bebeklerini emzirecek hiçbir yer yok. Girişi bile nasıl olduğunu görüyorsunuz çamur içinde. Söylenecek bir şey yok."

İşyerine verilmek üzere akciğer röntgeni çektirmek için gelen Doğan Bilkay ise, "Cihazlar çalışmıyor özelde çektirip getireceğim doktor bakacak. Çok zor buldum bununla birlikte Verem Savaş Dispanserinin bu kadar küçük bir yere taşınması doğru değil" dedi.

Sağlık Grup Başkanlığı ise konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.



MY(LK/İD)