Konya'da marangozluk yapan Ali Pay, geçen perşembe günü önce gezip sonra parka gideceğini söyleyerek kızları Esma Zehra ve Ayşe Çağlayan'ı yanına alıp evden ayrıldı. Akşam saatlerinde eşi ve 2 çocuğunun eve gelmemesi üzerine merak eden Ayşe Pay, polise giderek kayıp başvurusunda bulundu. Polis ekipleri baba ve çocukların bulunması için çalışma başlattı.

BARAJDA CESET BULUNDU

Dün saat 08.00 sıralarında ise merkez Selçuklu İlçesi Sille Mahallesi Sille Barajı çevresinde koyun otlatan Mustafa Urgun (31), su yüzeyinde cisim olduğunu gördü. İlk aşamada oyuncak olduğunu sanan Urgun, suya yaklaştığında 2 çocuk cesedi ile karşılaştı ve polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, barajın kıyısında 2 çift çocuk terliği, 1 çift de yetişkin bir erkeğe ait terlik ile atlet buldu.

CESETLER PAY AİLESİNE AİT

Yapılan incelemede ölen çocukların babaları Ali Pay ile birlikte evden ayrılan Esma Zehra Pay ile ablası Ayşe Çağlayan Pay olduğu saptandı.  Kayıp olan baba Ali Pay'ın da barajda olabileceği ihtimali üzerinde arama yapan ekipler, Ali Pay'ın cesedini de kıyıdan 3 metre açıkta, 2 metre derinlikte kızlarının cesetlerinin yakınında bularak çıkardı. Baba ve iki kızının cesedi, botla kıyıya çıkarıldıktan sonra otopsi yapılmak üzere Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Hastanede yapılan ilk otopside üzerlerinde herhangi bir darp ve yara izi bulunmayan baba ve çocuklarının boğularak öldüğü belirlendi. Kesin ölüm nedeni içinde alınan doku parçaları incelenmek üzere Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

İKİ KARDEŞ AYNI TABUTTA MEZARLIĞA GÖTÜRÜLDÜ

Ali Pay ve kızları Esme Zehra ve Ayşe Çağlayan bugün gözyaşları arasında toprağa verildi. Musalla Mezarlığı'nda kılanan cenaze namazı sırasında eşi ve 2 çocuğunu kaybeden Ayşe Pay sinir krizi geçirdi. Yakınları tarafından sakinleştirilen Ayşe Pay gözyaşlarına hakim olamadı. Esma Zehra ve ablası Ayşe Çağlayan'ın cenazeleri tek bir tabut içerisine konulurken, tabutun üzerine de çocukların giydiği gelinlik konuldu. Baba ve iki kızı kılınan cenaze namazının ardından Musalla Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İNTİHAR İHTİMALİ ÜZERİNDE DE DURULUYOR

Çalıştığı işyerinden yaklaşık 4 ay önce çıkartılan ve yaklaşık 1 hafta önce tazminatını almak için avukatı aracılığıyla dava açtığı belirtilen Ali Pay'ın, son dönemlerde babasından kalan ve annesinin aldığı emekli maaşıyla geçimini sağlamaya çalıştığı öğrenildi. 

Son dönemlerde eşiyle bir kaç kez tartışan, en son evden ayrılırken de eşiyle her hangi bir tartışma yaşamayan Ali Pay'ın, çocuklarıyla birlikte baraja gidip intihar etmiş olabileceği ihtimali üzerine de duran polis, baba ve iki kızın ölüm nedenini araştırmasını sürdürüyor.