Devlet Su İşleri (DSİ) sosyal tesislerinde bir araya gelen Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, DSİ Bölge Müdürü Hayati Çelenk, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar, Kaleiçi Mahallesi'ndeki Su Arıtma Tesisleri'ne gitti. Bayburt Barajı'ndan gelen suyun hangi aşamalardan geçtiği, nasıl arıtıldığı görüldükten sonra vana açılarak kente 24 saat kesintisiz içme suyu verilmesine başlandı. 

Halka verdikleri sözü tuttuklarını vurgulayan Başkan Nevzat Bozkuş, Kars'ın 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak barajı hayata geçirmenin mutluluğu içinde olduklarını söyledi. Başkan Bozkuş, "Kars halkının yıllardan beri beklediği su özlemi sona erdi. Halka 24 saat akan, içilebilir ve sağlık yönünde hiçbir sorun olmayan suyu vermenin grurunu yaşıyoruz. Belediyenin iki kimyageri, bir makine mühendisi ile çevre mühendisi, DSİ yetkilileri ile birlikte günlerce test yaptılar" diye konuştu.

Kars'ın içme suyuna kavuşması nedeniyle davetliler davul- zurna eşliğinde halay çekti. Törene katılan halk ozanları suyla ilgili deyişler seslendirdi.