Yenipazar İlçesi’nde dün akşam saatlerinde başlayıp gece boyu etkili olan sağanak yağmur ve Kemer ile Adıgüzel Barajları’nın kapaklarının açılmasıyla tarım alanları sular altında kaldı. Yaklaşık bin 500 hektarlık ekili alan adeta göle döndü. Su baskını nedeniyle Sultanhisar Beldesi’ne bağlı Atça Beldesi ile Yenipazar arasındaki karayolunda trafik tek şeritten sağlanabildi. Atçalı çiftçi Veysel Başoğlu, "Üç tarlam var. Karnabahar dikip geçimimi sağlıyorum ancak hepsi sular altında kaldı. Zararım yaklaşık 15 bin TL. Benim gibi bir çok çiftçi mağdur oldu. Aşırı yağışlar nedeniyle zaten sıkıntı çekiyorduk. Bir de bölgemize çok yakın olan Kemer ve Adıgüzel barajlarının kapaklarının açılmasıyla Büyük Menderes Nehri’nin bazı bölgelerinde taşmalar yaşandı. Perişan haldeyiz" diye konuştu.

BÜYÜK MENDERES'İN KENARINA DUVAR ÇEKİLMELİ

Yenipazar Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Yüsran Erden de, "Büyük Menderes Nehri’nin taşmasını önlemek değil, nehri yönetmek iddiasında olmalıyız. Büyük Menderes’in yatağının kanal haline getirilmesi tartışılmalıdır. Yani doğal akışına bırakılmamalı. Yatağı derinleştirilip kenarlarına duvar çekilmeli" dedi.

Yenipazar Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kozbek, "Sel nedeniyle oluşan zararı belirlemeye çalışıyoruz. Şu ana kadar 15 bin dekar alanı su basmış durdumda. Ekili alanlarımız zarar gördü. Yonca için devletten 4 yıllık destekleme kredisi alan çiftçiler, bunu öderken sıkıntı çekecek" ifadelerini kullandı.

ŞA(İÖ/COŞ)