Dava konusu olay, 21 Ağustos 2009 tarihihde Alsancak semtinde meydana geldi. İzmir Kordon'daki Hipnoz Bar'ın sahibi Haydar Ergüvendi'den 24 saattir haber alamayan ailesi durumu polise bildirdi. Bunun üzerine konuyla ilgili araştırma yapan polis ekipleri, Haydar Ergüvendi'nin Alsancak'taki garsoniyer olarak kullandığı eve gitti. Kapıyı çilingirle açarak içeri giren ekipler Ergüvendi'nin cesediyle karşılaştı. Yatak odasında yerde sırt üstü yatar vaziyette ve kanlar içinde bulunan Haydar Ergüvendi'nin, çok sayıda  bıçak darbesiyle öldürüldüğü ortaya çıktı.

Diğer odada ise votka ve enerji içeceği bulan polis geniş çaplı soruşturma başlattı. Daire kapısında herhangi bir zorlama olmaması nedeniyle Ergüvendi'nin tanıdık bir kişi tarafından öldürüldüğü üzerinde duruldu. Bu yönde yapılan çalışmalar sırasında, 15 gün kadar Ergüvendi'nin yanında çalışıp ayrılan Rıdvan Korhan'ın kayıp olduğu ortaya çıktı. Korhan'ınuçakla memleketi Diyarbakır'a gittiğini belirleyen polis, burada saklandığı evde yakaladı. Adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.

'MUTFAKTAN ALDIĞIM BIÇAKLA VURDUM'

İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık Rıdvan Korhan hakkında, 'kasten adam öldürme ve yağma, başkasına ait banka veya kredi kartını izinsiz kullanmak suretiyle yarar sağlama' suçlarından ağırlaştırılmış ömürboyu hapis ile 17 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bugün yapılan son duruşmaya tutuklu yargılanan Rıdvan Korhan ile ölenin yakınları ve tarafların avukatları katıldı. Sanık Korhan ifadesinde "Haydar Ergüvendi'nin daveti üzerine evine gittim. Mutfaktan aldığığm bıçak ile kendisine saldırıp vurdum. Öldüğünü anlayınca da değerli eşyalarıın alıp kaçtım. Böyle olmasını ben de istemezdim" dedi.

Mahkeme heyeti sanık Rıdvan Korhan'ı adam öldürme suçundan önce ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırdı. Cezasını daha sonra duruşmalardaki iyi hali nedeniyle  ömürboyu hapse çevirdi. Sanık Korhan ayrıca, 'yağma ve başkasına ait kredi kartını izinsiz kullanmak' suçlarından  toplam 13 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın avukatı, kararın temyizi için Yargıtay'a başvuracağını söyledi.



BK(AÖ/COŞ)