Geçen yıl mayıs ayında Alsancak semtindeki bir bar önünde çıkan kavgada 44 yaşındaki Orhan Temiziş, dövülüp tabancayla yaralandı. Olayın ardından tabancayla ateş eden Özen Özçelik ile azmettirici olduğu öne sürülen Esat Beşok ve kavgaya karışan İsmail Kurultay ile Yasin Coşkun tutuklandı, Ahmet Öcal'ın ise tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'öldürmeye teşebbüs' suçundan ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklardan Esat Beşok, İsmail Kurultay ve Yasin Coşkun, 20 bin lira kefaletle tahliye edildi. Özen Özçelik'in ise tutukluluğunun devamına karar verildi. Olayın güvenlik kameraları tarafından da kaydedildiği ortaya çıktı.

Bugün yapılan son duruşmaya tutuklu yargılanan Özen Özçelik ile başka suçtan tutuklu bulunan Yasin Coşkun getirildi. Mahkeme heyeti Özen Özçelik'i 12.5 yıl, İsmail Kurultay ile Yasin Coşkun'u 8'er ay hapis cezasına çarptırdı. Kurultay ile Coşkun'un cezaları ertelendi.

Alsancak'ta geçen şubat ayında kumar oynatma yüzünden çıkan silahlı çatışmada İdris Turşak tarafından başından vurularak öldürülen Esat Beşok hakkındaki dava ise düştü. Davanın tutuksuz sanığı Ahmet Öcal ise beraat etti.



BK(AÖ/COŞ)