Olay, bugün saat 02.30 sıralarında, Gediz Caddesi ile 555 sokak köşesindeki bir barın önünde meydana geldi. İki arkadaşıyla eğlenmeye giden Mustafa Akar, çıkışta, aralarında daha önceden husumet bulunan ve barda korumalık yapan Fatih Kablan ile karşılaştı. İddiaya göre ikilinin tartışması küfürleşmeye, ardından da kavgaya dönüşünce, Akar ve iki arkadaşı Kablan'ı dövmeye başladı. Bu sırada belinden çıkardığı tabancayla ateş eden Kablan, Mustafa Akar'ı göğüs ve bacağından vurdu. Ağır yaralanan Akar, yanındaki iki arkadaşı tarafından taksiyle Ege Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Kavgayı görenler, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, aldığı yumruk ve tekme darbeleriyle yaralanan Fatih Kablan'ı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı.

'KENDİMİ KORUMAK İÇİN ATEŞ ETTİM'

Polis ekipleri, ağır yaralı Akar'ın iki arkadaşını hastane önünde gözaltına aldı. Akar ise yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Sağlık durumu iyi olan Fatih Kablan polise verdiği ilk ifadede, barın önünde karşılaşınca küfürleşmeye başladıklarını, ardından da Akar ve arkadaşları tarafından darp edildiğini, sonunda kendisini korumak için ateş etmek zorunda kaldığını söyledi.

Polisin olayla ilgili soruşturmasının devam ettiği, Kablan'ın da tedavisinin ardından gözaltına alınarak emniyete götürüleceği belirtildi.



OG(AÖ/COŞ)