Olay Denizköşkler Mahallesi Reşitpaşa Caddesi üzerinde bir bankanın önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye saat 18.30 sıralarında meydana gelen olayda 42 yaşındaki Sabri Yiğit isimli polis memuru 34 BP 5888 plakalı şahsi aracından inerek, ATM'den para çekti. Bu sırada saldırgan aracına binmek üzere olan Yiğit’e ateş etti. Aldığı kurşun darbeleriyle yere yığılan Yiğit aracına binerek uzaklaşmak istedi, fakat başarılı olamadı. Saldırgan ise yaya olarak kaçmayı başardı. Göğsü, böbreği ve kolundan yaralanan polis memuru ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ağır yaralı olarak kaldırıldı. Yaşanan saldırı esnasında yoldan geçmekte olan bir kişi de kalçasından hafif bir şekilde yaralandığı öğrenildi.

 


Yaşanan silahlı saldırı sonrasında olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilerek çevrede geniş çaplı arama çalışması yaptı. Bankanın önüne güvenlik şeridi çeken ekipler uzun bir süre delil topladı.

 


Çevrede bulunan görgü tanıkları, saldırganın bir kişi olduğunu belirterek “Önce çevrede çocukların maytap patlattığını zannettim. Arabaya doğru ateş edildiğini fark ettim. Dışarı çıktığımda ateş eden kişi kaçtı. Sanırım bir kişi daha yaralandı” dedi.