Halkbank Alanya Şubesi Müdürü Ahmet Yıldız, Alanya'da yerel yönetimlerin engellilere yönelik başlattığı 'Engelsiz Kent Alanya Projesi'ne katkıda bulunmak amacıyla 'Erişilebilir Bank24' ATM'si kurduklarını söyledi. Alanya Belediyesi'nin, 25 Şubat'ta Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi'ni açarak konuya verdiği önemi gösterdiğini belirten Yıldız, "Bizim de bir kamu bankası olarak yeni binamızda, yeni bir imaj ve yeni bir hizmet anlayışıyla engelliler için ATM kurulması konusunda düşüncemiz oldu. Yaptığımız girişimler neticesinde uygun görüldü. Bu güzel binamızda engelli vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek için bankamızı özürlülerin erişilebilirliğine uygun duruma getirdik" dedi.

'TÜM KURUMLAR YAPMALI'

Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Proje Koordinatörü Münir Altıoğlu ise kamu kurum ve kuruluşlarına ait her türlü sosyal, kültürel ve spor alanlarıyla umuma açık yapıların engellilerin erişilebilirliğine uygun hale getirilmesini hükmeden 5378 sayılı kanunun uygulanması için tanınan sürenin 7 Temmuz 2012 tarihinde sona ereceğini anımsattı. Bankanın Alanya şubesinin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün belirlediği standartlarda yaptığı ATM ve engelli rampasının kendilerini çok sevindiğini belirten Altıoğlu, "Bankanın dış mekan kullanımı ve banka içerisindeki hizmetlerin verimli olarak sunulmuş olması engelli bireylerin mutluluğunu artırıyor" diye konuştu.

ENGELLİLER UYGULAMADAN MEMNUN

Fiziksel engelli Baykal Görgülü de, "Engelliler için kurulan ATM, bankanın giriş ve çıkışları çok güzel olmuş. Bir bankada engellilere ancak bu kadar iyi hizmet verilebilir. Diğer bankalardan da aynı hizmeti bekliyoruz" dedi.

Ümit Barut ise yapılan çalışmadan mutlu olduğunu ve bunun diğer bankalara da örnek olmasını dilediğini söyledi.

Hıdır Senem ise şunları kaydetti:

"3 yıl önce kaza sonucu engelli hale geldim. Birçok bankaya gittiğimde içeriye bile giremezken, bu hizmeti takdir ediyorum. Birçok yerde sorunlarla karşılaşıyoruz. Hayatımızı kolaylaştırdığından dolayı banka yetkililerine teşekkür ediyorum."

Erişilebilir Bank24'te bedensel engelli bireyler ATM'den yapılabilen her türlü işlemi gerçekleştirebiliyor. Görme engelli bireyler ise zemindeki nokta ve çizgi şeklindeki kabartmalar sayesinde ATM'ye kolayca ulaşabiliyor.



TE(SU/CK)