İstanbul'un Esenler İlçesi'nde yaşayan Sabri Kurhan'ı telefonla arayan 26 yaşındaki Ahmet Akyol, kendisini savcı olarak tanıtıp, "Banka hesabından KCK'ya para transferi yapılmış, soruşturma için vereceğim hesaba para göndermen gerekiyor" diyerek para istedi. Bunun üzerine verilen hesaba 20 bin lira yatıran Sabri Kurhan, kendisini arayan telefon numarasını, 'İşlemi gerçekleştirdim' demek için geri aradığında dolandırıldığını anladı.

Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran Kurhan'ın şikayeti üzerine başlatılan araştırmada, yatırılan paranın Adana merkez ilçelerinde bulunan 4 bankadan çekildiği belirlendi. Polisin merkez Seyhan ve Çukurova ilçelerinde düzenlediği operasyonda, hesap numaralarının sahipleri olduğu belirlenen Abdülkerim T. (34), Hüseyin B. (29), Hasan Ç. (20) ile Hasan A. (23) gözaltına alındı. Sorguya alınan şüpheliler, banka hesaplarını 200 liraya Ahmet Akyol'a kiraladıklarını ve hesaba yatırılan paraları çekip kendisine havale ettiklerini söyledi. Bu ifade üzerine Akyol da yakalandı.

İfadesi alınan Hüseyin Akyol ile Abdülkerim T., Hüseyin B., Hasan Ç. ile Hasan A. sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.



FK(BK/BT)