Bandırma Cami Görevlileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Camiler Haftası nedeniyle yemek düzenledi. Yemekte konuşan Bandırma İlçe Kaymakamı Ali Mantı din görevlilerine seslendi. Türk Milletini millet yapan ve bu değerleri devam ettiren en önemli unsurların başında din görevlilerinin geldiğini belirten Bandırma Kaymakamı Ali Mantı şunlarısöyledi:

"Her kim ne derse desin, nasıl değerlendirirse değerlendirsin, bu toplumda din görevlilerimiz halkımızın inancı, güvendiği ve toplumun temel harcıdır. Din ve din görevlilerimiz zayıflatıldığı takdirde, millet olarak bir arada bulunmamız zorlaşacaktır. Onun için din görevlilerimizin, her hal ve şartta metin ve muhkem olması gerekmektedir." 'İMAMIN ÖNDERİ RESULULLAH'TIR' 

Din görevlilerinin yapacağı bir yanlışın toplumun temeli ve hücrelerinde, daha sonra da beyninde çok ciddi zararlara sebebiyet verebileceğini dile getiren Kaymakam Mantı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başka mesleklerde tefrika olabilir, başka mesleklerde dedikodu olabilir. Başka mesleklerde kısa vadeli pragmatist menfaatler olabilir, ama din adamlarında asla olamaz, olmamalıdır, olmayacaktır. Bandırma’da 'suşu bucu imam' diye bir lafı duymak istemiyorum. İmamın yolu bellidir, istikameti bellidir, anlatacağı şey bellidir, önderi bellidir. İmamın önderi Resullullah’tır. O'ndan gördüğü şekilde yaşar, O'ndan gördüğü şekilde uygular, O'ndan gördüğü şekilde anlatır ve diğer insanların da bu şekilde hareket etmesini bekler."

MT(FK/COŞ)