Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin’in yönettiği tatbikatta, kolluk kuvvetleri, itfaiye, ambulans ve TEDAŞ’a, 'Cezaevinde isyan var' anonsu yapıldı. Birimler olayın tatbikat olduğundan habersiz bir an önce cezaevine ulaşmak için çaba harcadı. Olay yerine gelen TEDAŞ ekibi yaşananların tatbikat olduğundan habersiz cezaevi sokağının tamamen elektriğini kesti. Polis ve jandarma cezaevi çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Birimler olayın tatbikat olduğunu cezaevinde bulunan Başsavcı Pişkin’den öğrendi.

Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, "Adalet Bakanlığı yönetmeliğinde bulunan 'Acil Eylem Tatbikatı' yılda 2 defa yapılmaktadır. Tatbikatın gayesi, kolluk kuvvetleri, itfaiye, ambulans ve TEDAŞ’ın olası bir durumda vereceği tepkiyi ölçmektir. Birimlerin ne kadar zamanda olay yerine gelip gerekli önlemi ve konuşlanmayı yapabileceği test edilmektedir. Tatbikat başarılı bir şekilde yapılmıştır" dedi.

Tatbikat sırasında en çok dikkati ise yapılan anons sonrası enen tatbikatta cezaevi önüne sırasıyla polis, jandarma, gazeteciler, TEDAŞ yetkilileri, itfaiye ve ambulansın ulaşması çekti.



EÖ,MT(FK/SS)