Bandırma Belediyesi tarafından 1-5 Haziran tarihleri arasında yapılan 23'üncü Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali'nde, mahalle etkinlikleri kapsamında Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde dansçı kızlar gösterileriyle ilgili AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan’ın "Bandırma'yı dünyaya rezil ettiler" şeklindeki açıklamalarına Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel düzenlediği basın toplantısıyla tepki gösterdi.

Pekel'in basın toplantısına Başkan Yardımcıları Ozan Onur ve Dursun Mirza da katıldı.

"ASIL SEN BANDIRMA’YI REZİL ETTİN"

Başkan Pekel, "Bu dans gösterileriyle Bandırma’yı tüm dünya ya rezil ettiğimizi iddia ediyorsun. Bandırma’nın rezil olduğu falan yok. Bandırma asıl gazete manşetlerinde, ulusal televizyon kanallarının neredeyse tamamında yer bulan 'ulan' hitabın ve 'hayvan' nitelemesini layık gören senin sayende rezil olmuştur. Sen unutmuş olabilirsin ama Bandırma bunu unutmadı" dedi.

Pekel, kendilerinin ağızlarına almadıkları tanımlamayı Bandırma’ya layık görenlerin en güzel cevabı sandıkta aldıklarını kaydederek, "Belki önümüzdeki seçimlerde de yine Cemal Öztaylan kaynaklı bu tür açıklamalara şahit olacağız. Halkımıza gerçek yüzünü gösteren bu tür açıklamaları için Cemal Öztaylan’a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

DANSÇI KIZLARIN FOTOĞRAFLARINI EVİNE ASACAK

Pekel, Öztaylan’ın Bandırma’nın büyük bir keyifle kutladığı, meydanları coşkuyla doldurduğu festivalin güzelliğinden rahatsız olduğunu kaydederek, şöyle devam etti: "Festivalde yer alan onlarca etkinliği bir kenara bırakıp iki dansçı kızın gösterilerine takılmış. Kendi çapında eleştiri getirmeye çalışıyor. Bütün işini gücünü bırakmış, gösteri de yer alan dansçıların belgelerinin peşine düşmüş. Ama nerede arayacağını bilmediği için bulamamış. Milli Eğitim Bakanlığı'na sorarsan elbette bulamazsın. Dansçı kızları çok beğenmiş olacak ki fotoğraflarını büyütüp çerçeveletmiş, basın toplantısında bile masasından hiç ayırmamış. Herhalde daha sonra ya evinin duvarına asmayı düşünüyor ya da çalışma masasında tutacak."



MT(FK/SS)