Tedavi gördüğü Haydarpaşa GATA Eğitim Hastanesi'nde dün vefat eden  Nur Kemal Balkın için, Ataköy 5. Kısım Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Nur Kemal Balkın’ın eşi Melahat Balkın, Hasdal Askeri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Orgeneneral Bilgin Balanlı, eşi İffet Balanlı, torunu İmre Balanlı’nın yanı sıra Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten de katıldı. Nur Kemal Balkın'ın çok sayıda yakınının katıldığı törene Balyoz Darbe Planı kapsamında tutuklu bulunan Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu da çelenk gönderdi.


Cenazeye çok sayıda sivil giyimli asker eşliğinde getirilen ve zayıfladığı görülen Balanlı, avluda taziyeleri kabul etti. Nur Kemal Balkın’ın eşi Melahat Balkın ve kızı İffet Balanlı tabuta sarılarak gözyaşı döktü, fotoğrafını öptü. Zayıfladığı görülen Bilgin Balanlı, avluda taziyeleri kabul etti. Bilgin Balanlı kendisine soru yönelten basın mensuplarına, “Endişelenecek bir şey yok. Herşey yolunda. Buraya kadar geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.


Törenin ardından Bilgin Balanlı, camiden askerler eşliğinde çıkarak sivil plakalı bir araca binerek ayrıldı. Hayatını kaybeden Balkın’ın cenazesi, kılınan namazın ardından Büyükçekmece Mezarlığı’na defnedildi.


TY (MK) (FOTOĞRAF)