Silivri Cezaevi'nde 2011'in Şubat ayından bu yana tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun'un bir süredir İstanbul'daki Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde tedavi gören annesi Hüsniye Tutkun geçen cumartesi günü vefat etti. Özel bir cenaze aracıyla bugün memleketi Çanakkale'nin Biga İlçesi'ne bağlı Çınardere Köyü'ne getirilen Hüsniye Tutkun için cenaze töreni düzenlendi. Tek katlı evin bahçesinde helallik alındıktan sonra Hüsniye Tutkun köy camisine getirildi. Cenaze törenine Balyoz davasından tutuklanan emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun, kardeşi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi'nde öğretim üyesi Prof. Dr. Salih Zeki Tutkun, Çanakkale Belediyesi Meclis Üyesi CHP'li Avukat Muharrem Erkek, köylüler ve Tutkun ailesinin yakınları katıldı. İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Hüsniye Tutkun köy mezarlığında toprağa verildi.

ACI HABERİ YOLDA ALMIŞ

Emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun, cenaze töreninin ardından taziyeleri kabul ederken, avukatı Mehmet Altın da bir açıklama yaptı. Avukat Altın şunları söyledi:

"Müvekkilimin, annesini görebilmesi için yaklaşık 1 aydır izin almaya uğraşıyoruz. İzin talebi yeterince dikkate alınmadı. Gönderdiğimiz raporlar imza eksikliği nedeniyle bize iade edildi. En sonunda heyet raporu istendi. Onu da aldık. Mustafa Paşa, annesiyle görüşmek için izinli olarak cezaevinden çıktı. Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne doğru yol alırken, hastaneye varmaya yarım saat kala annesi hayatını kaybetti. Paşamız acı haberi yolda aldı. Umarız bundan sonra bu tür olayları yaşayanlar bunlarla karşılaşmaz ve idare daha dikatli olur. İzin talepleri sonuçta anne ve baba ile görüşmek içindir. Bunlara yeterli özen gösterilirse, kısa sürede izin çıkar ve görüşler sağlanabilir. Maalesef biz bunu sağlayamadığımız için annesiyle görüştüremedik. Paşamız hakkında verilen hüküm de inanıyorum ki Yargıtay tarafından bozulacak ve kısa zaman sonra kendisini aramızda göreceğiz. Hüküm taraflara tebliğ edilmedi. Tebliğden itibaren temyiz süreci başlayacak. Paşa oldukça üzgün."

EVLAT ÖZLEMİYLE GİTTİ

Hüsniye Tutkun'un kardeşi 78 yaşındaki Saniye Yaşa, "Ablam evlat özlemiyle gitti. Acımız büyük" diye konuştu. Cezavi aracıyla Çınardere Köyü'ne getirilen emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun, cenaze töreninin ardından aynı araçla Silivri Cezaevi'ne götürülmek üzere yola çıkarıldı.



ES(AÖ/COŞ)