İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "Balyoz Planı" iddialarına ilişkin 250'si tutuklu 365 sanıklı davanın 97. duruşması başladı. Duruşma söz alan cumhuriyet savcısı Hüseyin Kaplan, davanın nakli konusunda talepte bulunmak ve incelemek üzere süre istediğini hatırlattı.


"DAVANIN NAKLİ KONUSUNDA HERHANGİ BİR TALEBİMİZ BULUNMAMAKTADIR"


Savcı Kaplan sözlerine şöyle devam etti:


"Gelinen aşamada ve durumun incelenmesinde davanın naklinin mevcut sorunları çözmeyeceği, nakil gerçekleşse dahi yargılamadaki sorunların aynı şekilde devam edeceği, yeni bir mahkemenin bu kapsamdaki dosyayı ele alması, incelemesi ve karar vermesinin yargılamayı daha da uzatacağı, bunun tutuklu sanıkları mağdur edeceği, baro tarafından avukat görevlendirmesinin yapılmadığı, bu gerekçelerle aynı yerde yargılamaya devam etme gerektiği anlaşılmıştır. Davanın nakli konusunda herhangi bir talebimiz bulunmamaktadır. Tevsi tahkikat talebimiz de bulunmamaktadır. Yargılamaya aynı mahkemede devam edilmesi, esas hakkındaki mütalaamız doğrultusunda karar verilemesi mütalaa olunur."


Savcının bu mütalasını açıklamasının arından sanıkların güldükleri görüldü. Bunun üzerine mahkeme Başkanı Ömer Diken sanıkları uyararak, "Yanlış yapıyorsunuz dinlemeyi öğrenin" dedi.


SAVCI YENİ MAHKEME TALEP ETMİŞTİ


Duruşma savcısı Hüseyin Kaplan 15 Haziran'da görülen duruşmada duruşmada yargılamanın devam edemediğini belirterek, dosyanın başka bir yere nakledilmesi için Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilmesini talep etmişti.


SK (MK)