ÇİÇEK'İN BAŞVURUSU


Yasa değişikliğinden önce Dursun Çiçek’in hasta annesini görmek için yaptığı başvuruyu reddeden Balyoz mahkemesi, yasa değişikliği ile sanıklara bu hakkın tanındığını belirterek, Binbaşı Yakar’a hasta babasını görmesi için izin verdi


TARTIŞMALAR YASA DEĞİŞİKLİĞİNE YANSIDI


Balyoz davasının tutuklu sanığı Dursun Çiçek Şubat ayında Dursun Çiçek’in mahkemeye dilekçe vererek, ağır hasta olan annesini ziyaret etmek istemiş ancak mahkemeye yasaların buna müsaade etmediği gerekçesiyle izin vermemişti. O dönemde kamuoyunda sıkça tartışılan bu konu getirilen yasa değişikliği ile düzenlendi.


HASTA YAKININI GÖRME HAKKI TANINDI


Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanununda yapılan yasa değişikliği ile tutuklu sanıklara, aile bireylerinden birinin yaşamsal tehlike oluşturacak kadar önemli ve ağır hastalık hallerinin bulunması halinde görmesi için izin imkanı getirildi.


YAKAR BİR İLK


Bu yasa çerçevesinde ilk başvuruda Balyoz davasının tutuklu sanığı Binbaşı Kemalettin Yakar’dan geldi. Babası Selahattin Yakar Alanya Devlet Hastanesi’nde yoğun bakımda olan Binbaşı Yakar, avukatı aracılığıyla davanın görüldüğü İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Selahattin Yakar’ın sağlık raporları sunularak, babasını görmesi için izin istenildi.


“TALEP YASAYA UYGUN"


Söz konusu talebi karara bağlayan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken ve iki üye hakim, Yakar’ın babasını görmesi için yol hariç bir günlük izin verdi. Yasa değişikliği ile sanıklara bu hakkın tanındığını vurgulayan mahkeme, sanığın talebinin yasağa uygun olduğunu belirtti.


(BB)