Emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Oramiral Özden Örnek ile MHP'den milletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu 198 tutuklu sanık ile tutuksuz yargılanan 6 sanığın hazır bulunduğu duruşmada mahkeme heyeti, daha önce verilen ara kararlar gereği mahkemeye ulaşan yazıları okudu. Ergin Saygun'un avukatı Sedat Küçükyılmaz'ın mahkemeye, Saygun hakkında hazırlanan Adli Tıp Kurumu raporu ile Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Haydarpaşa Eğitim Hastenesi sağlık raporu arasındaki çelişkilerin giderilmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu'ndan yeniden rapor istenmesi için dilekçe verdiği bildirildi.


SANIKLARA SUÇ DUYURUSU


Daha sonra Mahkeme Başkanı Ömer Diken'in, Ergin Saygun'un savunmasına geçileceğini bildirmesi üzerine söz alan Çetin Doğan ve bir kısım sanıkların avukatı Celal Ülgen, duruşma başlamadan önce Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun (CMK) bazı maddeleriyle ilgili beyanda bulunmak istediğini belirterek, Diken'den izin istedi. Diken, "Usülde böyle bir şey yok, savunma almaya geçeceğiz" deyince, Ülgen, "Bugün bana söz vereceksiniz" dedi. Ülgen'in, söz istemekte ısrar etmesi üzerine Ömer Diken, "Vermeyeceğim. Devam ederseniz dışarı çıkartmak zorunda kalacağım" diye konuştu. Ülgen, "Çıkartın o zaman" diye karşılık verince Mahkeme Başkanı Diken, "Buyurun dışarı çıkartalım" diyerek, duruşmaya 5 dakika ara verdi. Bunun üzerine bazı sanıkların, "Mahkeme hamkeme değil, yazıklar olsun" diye bağırdı. Diken de, "Bunu söyleyen sanıklar, kameralardan tespit edilerek, haklarında suç duyurusunda bulunulacaktır" dedi.


AVUKATLAR SALONU TERK ETTİ


Mahmeke Başkanı Diken'in verdiği 5 dakika aranın ardından başlayan duruşmada bu kez de Çetin Doğan ve bir kısım sanığın avukatı Hüseyin Ersöz, söz almak istedi. Ömer Diken'in izin vermemesi üzerine, duruşma salonundaki savunma yapacak olan Ergin Saygun'un avukatı ve başka bir avukat dışındaki tüm sanık avukatları, mahkeme başkanının tutumunu, adil yargılanma hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle protesto ederek dışarı çıktı.


DOKTORA GİTMEK İSTİYORUM


Öte yandan avukatların salonu boşaltmasının ardından savunma yapması istenen tutuklu sanık emekli Orgeneral Ergin Saygun ise, "Hapishane idaresi bilgisayar kullanmama izin vermediği için dosyayı inceleyemedim. Ben gerçekten kendimi iyi hissetmiyorum. Doktora gitmek istiyorum. Savunmamı yarın yapacağım" dedi. Duruşma, iddianamede Saygun ile ilgili 5 sayfalık bölümün okunmasıyla devam ediyor.


(BB)