ADD Bursa Şubesi, CHP Bursa teşkilatı ve İşçi Partisi üyeleri Kent Meydanı’nda düzenlediklerin eylemle Balyoz davasında verilen cezaları kınadı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı gösteride, 'Orduya uzanan eller kırılsın', 'Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek'  sloganları atıldı.

Grup adına açıklama yapan ADD Bursa Şube Başkanı Zeki Kahraman, en büyük zulümlerin hukuk yoluyla yapıldığını söyleyerek, Cumhuriyetin en önemli kurumlarında biri olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin yavaş yavaş tasfiye edildiğini iddia etti.

Süreci hukuksuzluk olarak değerlendiren Kahraman, “Son 10 yıldır bunlar ilk kez yaşanmıyor. 'Kardeşi kardeşe kıydırma politikası' kendilerine yerli işbirlikçiler bulanlar tarafından her zaman uygulandı. Bu ülkenin gerçek yurtseverlerine sahip çıkmak vatani görevimiz. Ülkesini seven tüm insanları bu mücadelenin içine katmak zorundayız. Yurtseverlerin salınması için hukuk mücadelemize devam edeceğiz. Yeni hukuksuzluklara izin vermemeliyiz. Aymazlık içindeki yöneticilere derslerini vermeliyiz. Silivri’deki davaları, oyunları izlemek için yarın otobüslerle oraya gideceğiz” dedi.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı protesto gösterisi daha sonra olaysız bir şekilde sona erdi.