İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmaya 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski MHP İstanbul milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan ve emekli Orgeneral Ergin Saygun'un da aralarında bulunduğu 249 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanıklardan sadece emekli Albay Ahmet Küçükşahin duruşmaya katılmazken, 16 tutuksuz sanık ise duruşmada hazır bulundu. Davaya Ergenekon Davası kapsamında tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ise katılmadı.


AVUKATLAR YİNE DURUŞMAYA KATILMADI


Dosyada bulunan delillerin değerlendirilmeden, bazı tanıklar dinlenmeden Cumhuriyet Savcıları Savaş Kırbaş ve Hüseyin Kaplan'ın 920 sayfalık mütalaayı mahkemeye sunmasını protesto eden sanık avukatları, duruşmaya yine katılmadı. Duruşmaya sadece 4 avukatın katıldığı görüldü. Mahkeme Başkanı Ömer Diken mahkemeye sunulan dilekçelerin üye hakim tarafından okunacağını belirtti. Üye hakim Ali Efendi Peksak tutuklu ve tutuksuz sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı mahkemeye sundukları dilekçeleri tek tek okudu.


"ADALETİN YERİNİ BULMASINI TALEP EDİYORUM"


Savunmasını yapan tutuklu sanık Cengiz Köylü, başkalarının ürettiği sahte CD'ler nedeniyle yargılandığını belirterek, "İftiralar hiçbir zaman başarılı olmaz. Gerçekler ortaya çıkacaktır. Adaletin yerini bulmasını talep ediyorum. Beraatimi istiyorum" dedi.


"BERAATİMİ İSTİYORUM"


Tutuklu sanık Levent Kerim Uça ise "Hakkımdaki iddiaları reddediyorum. Adaletin varlığından hala söz edebiliyorsak beraatimi istiyorum" diye konuştu. Tutuklu sanık Osman Kayalar ise, "Mahkemeye sunduğum dilekçede beyanda bulunmayacağımı belirttim. Bundan başka söyleyecek bir şeyim yok" şeklinde konuştu. Duruşma sanıkların esas hakkındaki savunmalarının alınması ile devam ediyor.


MHP'Lİ VEKİLLER DURUŞMAYI İZLİYOR


Bu arada duruşmaya MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel ile MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen de duruşmaya izleyici olarak katıldı.


SK (MK)