"KİMSEYİ İTHAM ETMİYORUM"


Söz alan emekli Tümgeneral Nurettin Işık, hakkındaki iddiaları reddederek Balyoz planı ile bir ilgisinin bulunmadığını belirtti. 1. Ordu’da düzenlenen seminere zorunlu olarak katıldığını kaydeden Işık, “Seminerde benim sorumluğumdaki birliklerin benden habersiz farklı yerlere kaydırıldığını gördüm. Benim seminer esnasında bundan haberim oldu. Ne görüşüm ne fikrim soruldu. Hal böyle iken sözde Balyoz planı ile ilgim olduğu düşünülemez. Yanlış anlaşılmasın bu sözlerimle kimseyi itham etmiyorum. Hehangi bir şey ima etmiyorum. Sadece kendi durumumu ortaya koyuyorum" diye konuştu. Diğer yandan Nurettin Işık’ın söze başlaması ardından yaklaşık 10 kişilik sanık grubu duruşmayı terk etti.


REDDİ HAKİM TALEBİNE RET


Emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, emekli Koramiral Kadir Sağdıç, Tümamiral Fatih Ilgar ile birlikte 8 sanığın avukatları Celal Ülgen ve Hüseyin Ersöz'ün mahkemeye reddi hakim dilekçesi verdi. Dilekçede, Mahkeme Başkanı Ömer Diken, üye hakimler Ali Efendi Peksak, Murat Üründü ve Aytekin Özanlı'yı tarafsızlıklarını kaybettikleri ve sanıklar ile avukatlara karşı kişisel husumet beslediklerinden CMK hükümleri uyarınca reddediyoruz" denildi.


Duruşmaya verilen öğle arasının ardından reddi hakim talebini duruşmayı uzatmaya yönelik olduğu gerekçesiyle reddettiklerini belirten Başkan Diken "Bizim kimse ile husumetimiz olamaz. Heyetteki hakimlerin de husumet yaratma gibi bir düşüncesi yoktur. Bizler bu mahkemede görevlendirildik. Yargılamanın düzgün yapılması için görevimizi yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.


BALYOZ'DA ÇİKOLATALI TEBRİK


Balyoz davasından tutuklu yargılanan komutanlar geçtiğimiz günlerde Poyrazköy davası sırasında kız arkadaşına evlilik teklifi eden Avukat Hüseyin Ersöz'ü duruşmaya verilen öğle arasında tebrik etti. Tutuklu sanık eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, Ersöz'ü tebrik ederek büyük bir poşet içinde çikolata hediye etti. Örnek, “Burada yargılanan herkes adına seni tebrik ederiz. Gönül isterdi ki kız arkadaşın da burada olsaydı. Onu da tebrik etseydik. Bizim iyi dileklerimizi kendisine ilet lütfen" dedi. Komutanlar da “Biz seni akıllı bir adam sanardık. Bu kadar bekar kaldıktan sonra evlilik teklifi etmen bizde bir takım şüpheler uyandırdı" diyerek espiri yaptı. Duruşmayı izlemeye gelenler de alkışlayarak Ersöz'e tebriklerini iletti.


(BB)