Balyoz davasında ‘emekli Orgeneraller Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman tanık olarak dinlenilsin’ talebi reddedilen avukatlar bir hamle daha yaptı. Balyoz davası sanıkları ve avukatları, duruşmalarda iki eski generalin ‘tanık’ olarak dinlenilmesi istedi ancak mahkeme son duruşmada bu talebi reddetti.


"DOĞAN’IN AVUKATI BAŞVURUSUNU YAPTI"


Bunun üzerine Balyoz davasının tutuklu sanıkları emekli Orgeneraller Çetin Doğan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, bugün İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Daha önce tanık ve bilirkişilerin dinlenmesi taleplerinin reddedildiğini hatırlatan Avukat Ersöz, “Mahkemenizin tanık dinleme talebimize ret kararı vermesi ile CMK 177-179. maddeler çerçevesinde tanıkları ile bilirkişileri duruşma gününde hazır ederek ya da 179. maddede ifade edildiği şekliyle doğrudan çağrı usulü ile çağırılmasını isteme imkanı doğmuştur" ifadelerini kullandı.


“MAHKEMEYE PARA YATIRILDI"


Bu çerçevede, duruşmada hazır edecekleri bilirkişilerin dinlenilmesini isteyen Avukat Ersöz, başta emekli Orgeneraller Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman olmak üzere yaklaşık 30 kişinin tanık olarak çağırılması için gerekli masrafların karşılanmasında kullanılacak 2 bin 753 liralık ödeme yaptı. Mahkeme kalemine toplam 2 bin 753 liralık para yatıran avukat Ersöz, bu paralarla aralarından Özkök ve Yalman’ın da olduğu tanıklara çağrı kağıdı gönderilmesini talep etti.

 


(BB)