Samsun’un Çarşamba İlçesi Porsuk Köyü'nde baltayla odun kesen ablasının, kazayla sağ elinin işaret ve orta parmağını kopardığı 7 yaşındaki Nazlı Türkyılmaz'ı babaannesi Hamiyet Türkyılmaz hemen Çarşamba Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından küçük kızın OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi. Özel otomobille OMÜ Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Nazlı Türkyılmaz hemen ameliyata alındı. Ameliyatla parmaklar yerine dikildi, ancak orta parmak iltihaplanma nedeniyle tutmadı.

AİLE İHMALLE SUÇLADI

İş için İstanbul’da olduklarını belirten anne Tülay Türkyılmaz ile baba Necati Türkyılmaz olayı duyar duymaz Samsun'a geldiklerini söyledi. Büyük kızlarının psikolojik tedavi altına alındığını, küçük kızının ise parmaklarından birisini kaybettiğini söyleyen anne Türkyılmaz, "Kızımızın parmağından olmasının sebebi ihmaldir. Kapının önünde hazır ambulansları bulunan devlet hastanesinden Samsun’a çocuğumu yetiştiremeyenleri önce Allah’a sonra da şehrin mülki amirlerine havale ediyorum" diye konuştu.

Baba Necati Türkyılmaz da, "Bırakın ambulans vermeyi, OMÜ’ye kızımın sevkini bile bildirmemişler. Gelindiğinde bir saat ameliyat hazırlıkları yapılmış. Kızım hayatı boyunca eline baktıkça ve üzüldükçe biz de ailesi olarak o ambulansı yerinden kaldırmayanları anacağız" dedi.

HASTANE YÖNETİCİSİ : KENDİLERİ GÖTÜRMEK İSTEDİ

Çarşamba Devlet Hastanesi yöneticisi Opr. Dr. Mehmet Bilgin suçlamayı kabul etmeyerek şunları söyledi:

"Hasta ailesi tarafından hastaneye getirildi. Yarım saat kadar hastanemizde kaldı. Bu sırada gerekli tıbbi müdahale yapıldı. Ancak kendisi getirildiğinde parmaklar yoktu. Parmakları da daha sonra hastaneye getirildi. Ardından aile 'Biz OMÜ'ye daha hızlı götürürüz' diyerek hastayı alıp kendi imkanlarıyla götürdüler. Burada bizim 'Siz alın götürün' diye bir şey söylememiz mümkün değil. Aile kendi götürmek istedi. Bu konuyla ilgili gerekli inceleme yapılıyor."

YK(MS/COŞ)