Ali AKSOYER/İSTANBUL, SARIYER’de bir mandırada çalışan Türkmenistan uyruklu sevgililerin balta veya satır ile öldürülme olayıyla ilgili jandarma ekipleri işyerlerinin sahibi ve kadın arkadaşını gözaltına alarak adliyeye sevk etti. Susma hakkını kullanan ikiliden mandıra sahibi Ergün Ç.’nin geçtiğimiz şubat ayında, yabancı uyruklu ikiz kız kardeşi çiftliğine kapatarak 7 yıl zorla alıkoyduğu iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi. O tarihte Ergün Ç.’nin mahkemeye çıkartıldığında, bu kadınlardan olan üç çocuğa sahte kimlik çıkarttığı gerekçesiyle tutuklandığı belirtildi.

 Zekeriyaköy, Gümüşdere Köyü’nde dün sabah ihbar üzerine giden jandarma ekipleri bir mandırada çalışan Gül Zire Müseyeva (20) ile sevgilisi Ramazan Babakov'u(23) öldürülmüş halde bulmuştu. Türkmenistan uyruklu sevgililerin vücutlarının çeşitli yerlerinde kesikler olduğu, balta veya satır ile öldürüldükleri belirlenmişti.

Jandarma ekipleri olayla ilgili başlattıkları soruşturmada önce ihbarı yapan kadına ulaştı. İsminin Emine E. (38) olduğu öğrenilen kadının mandıra sahibi Ergün Ç.’'nin arkadaşı olduğu öğrenildi. Bunun üzerine gözaltına alınan mandıra sahibi Ergün Ç. ile Emine E., İl Jandarma Alay Komutanlığı'na götürülerek vahşi cinayetle ilgili sorgulandı.

Yapılan araştırmalarda Ergün Ç.’nin geçen Şubat ayında çiftliğine çalışmak için gelen Moldova uyruklu L.S. ile D.S. isimli ikiz kız kardeşleri 7 yıl boyunca zorla alıkoyduğu iddiasıyla gözaltına alındığı da öğrenildi. L.S. ve D.S.’nin diğer kız kardeşlerinin şikayeti üzerine gözaltına alınan Ergün Ç., suçlamaları kabul etmemiş, mahkemeye çıkarıldığında da  L.S. ve D.S.’den olan üç çocuğuna sahte kimlik çıkarttığı gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Yetkililer Ergün Ç.,  ve Emine E.’nin ifade vermek istemediklerini söyleyerek “Susma” haklarını kullandıklarını söylediler. Bunun üzerine zanlılar “Şüpheli” sıfatıyla Çağlayan'da İstanbul Adliye Sarayı'na sevk edildiler.

AA(BB)