Balon pilotu  Russell Lucas, çeşitli ülkelerde mesleğini yaptıktan sonra 2 yıl önce dünyada sıcak hava balon turlarının yapılabildiği en gözde merkez olan Kapadokya'da faaliyet gösteren Anatolian Ballons firmasında çalışmaya başladı. Kısa sürede Kapadokya’ya hayran kalan Lucas, bölgenin güzelliklerini Amerika’da tıp fakültesi öğrencisi olan kızı Rachel Lucas Orth ve damadı tanınmış bir buz hokeyi oyuncusu Matt Orth’a da anlattı. Kızı ve damadı babalarından duydukları Kapadokya’yı görmek üzere 15 gün öncee Nevşehir’e gelme planları hazırlayarak, otel rezervasyonunu da yaptırdı. Ancak  Matt Orth, 10 gün önce geçirdiği kalp krizi ile yaşamını yitirdi.

Russell Lucas, kızı ve damadına Kapadokya’nın güzelliklerini anlattığını, burayı tanıtan fotoğraf, kamera görüntüleri ve dergiler gönderdiğini, kendilerinin de internetten inceledikten sonra hayran kaldıklarını söylediklerini anlattı. Kızı ve damadının uzun süreden bu yana buraya gelmek istediklerini ancak uygun zamanlarının bu hafta olduğunu belirten Lucas, şunları anlattı:

"Birkaç gün sonra 1 haftalığına geleceklerdi. Evde gerekli hazırlıkları, uçak bileti ve otel rezervasyonunu da yapmışlardı. Ancak, damadım  kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti. Çok merak ettiği ve gördükleri kadarı ile de hayran kaldığını bizzat bana ifade ettiği bölgeyi göremedi. Çalıştığım firma yetkililerine durumu anlattığımda bize jest yaparak dev posterini bastırdı ve altına 'Biz seni çok seviyoruz' yazdırdı. Duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Bedenen gelemese de ruhu burayı gezecektir, diye düşünüyorum."

Balon pilotu Amerikalı Russell Lucas, daha sonra balona binen yolculara durumu anlattı. Russell, damadının dev posterinin yer aldığı balonla gökyüzüne doğru yükseldi.



AK(OE/İD)