Adana Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, bazı kadınların sosyal paylaşım sitesi üzerinden seksi giysili fotoğraflarıyla 300 ile bin lira karşılığında işadamları, bürokratlar ve siyasilere pazarlandığı ihbarını aldı. Teknik takip sonunda 27 Kasım 2010'da yapılan operasyonda yakalanan 11 şüpheliden aralarında Betül K.'nın da bulunduğu 6 kişi tutuklandı. Sanıklar hakkında 'bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek, yaptırmak veya aracılık ettirmek' suçlarından 4'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Adana 12'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan tutuklu sanıklar 28 Aralık 2010'da çıktıkları ilk duruşmada tahliye edildi.

'FUHUŞ YAPTIRMADIK'

Karar duruşmasında fuhuş için otellere ya da adreslere kadın gönderdiği ve komisyon aldığı iddia edilen sanık Ç.Ç., suçlamayı kabul etmeyerek, "Ben pastane işletmecisiyim. Yerim ve işim bellidir. Fuhuş yaptırmaya ve bundan para almaya ihtiyacım yoktur" dedi.

Sanıklardan A.Ü.'nün kız arkadaşı olduğunu ifade eden M.D., "Arkadaşım daha önce fuhuş yapıyordu. 1.5 ay önce bıraktı. Kendisine fuhuş yaptırmış ya da yer temin etmiş değilim" diye savunma yaptı.

Ses sanatçısı olduğunu belirten H.S. ise, diğer sanıklardan 2'sini oryantal oldukları için tanıdığını iddia ederek, "Bazen birlikte çalıştığımız olmuştur. Kimseye fuhuş yaptırmadım, ücret almadım" diye konuştu.

Diğer sanıklar da fuhuş yaptıklarını kabul ederken, kimseye fuhuş yaptırmadıklarını savundu.

Mahkeme hakimi, sanıklardan Ç.Ç. ile H.S.'yi 3'er yıl 4'er ay, M.D.'yi de 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı.

Aralarında B. K.'nın da bulunduğu 6'sı kadın 8 kişi, delil yetersizliğinden beraat etti.

"HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ"

B. K.'nın avukatı Cuma Ay, "Biz adaletin tecelli edeceğini başından beri biliyorduk. Bizim müvekkilimiz bir ay tutuklu kaldı. İlk duruşmada tahliye oldu, sonra da beraat etti. Bundan sonra yasal hakkımızı arayacağız" dedi.

B.K. karar duruşmasından önceki celsede yaptığı savunmada şunları söylemişti:

"8 ay önce mağaza açtım, onu işletiyorum. Ondan önce fuhuş yaptım. Başkalarını fuhşa götürmedim. Başkalarına müşteri bulmadım. Görüşmelerde geçen, birlikte gittiklerimiz, ortak arkadaşlarımızdır. Yanımda gideni de tanıyorlar, beni de tanıyorlardı. Ben yanımda götürdüğüm kadınlar için para almıyordum. Kendi müşterimden kendi paramı alıyordum."