BGF’nin 13’üncü Olağan Genel Kurulu, Bursa'daki Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Genel Kurul'a, AK Parti Bursa milletvekilleri İsmet Su, Mustafa Öztürk, Tülin Kara, CHP milletvekilleri Sena Kaleli ve Aykan Erdemir ile merkez Osmangazi İlçesi Belediye Başkanı AK Parti’li Mustafa Dündar ve BGF Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu da katıldı. Bursa, İzmir, Kocaeli, İstanbul ve Yalova’da bulunan 5 derneği tek çatı altında toplayan ve 50 bin üyesi bulunan BGF’nin başkanlığına, tek liste ile gidilen seçimlerde Bal-Göç Genel Başkanı Yüksel Özkan seçildi.

Başkanlığa seçilen Yüksel Özkan, yeni dönemde misyonda bir değişiklik olmayacağını, sadece vizyonu değiştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Yeni projelerle çıtayı yükseltmeye çalışacaklarını belirten Özkan, "Herkesin sorunlara çözüm noktasında görüşleri farklı. Bizlerde daha bütünleştirici, daha kapsamlı, tüm dernekleri içine alacak şekilde farklı projelerle ortaya çıkacağız. Yönetimi oluştururken farklı bir bakış açısıyla oluşturmayı uygun gördük. Özellikle Bursa’da faaliyet gösteren yöre derneklerini de içine alacak şekilde bir liste oluşturduk. Vizyon değişikliği, misyonumuzdan sapmadan bu yeni liste ile farklı projelere dönüşecek" diye konuştu.

"BU CAMİADAN KOPMAYACAĞIM"

Kongre ile görevi Yüksel Özkan’a devreden eski başkan Emin Balkan ise BGF’nin sadece Bursa’da değil, Balkanlar’da da çok itibarlı bir federasyon olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye’deki sosyal dayanışmanın yanında Balkanlar’daki kardeşlerimizin de sıkıntılarını kamuoyunda, uluslararası platformlarda şimdiye kadar hep dile getirdik, bundan sonra da devam edeceğiz. 6 yıllık başkanlık dönemimde arkadaşlarımla çok güzel bir çalışma ahengi yakaladık. Bugün o mutlulukla devredeceğim. Ama bu camiadan hiç kopmadık, kopmayacağım da" dedi.

BGF’nin yeni yönetim kurulundaki isimler ise şöyle:

"Bayram Çolakoğlu, Lütfi Özgür, Süleyman Pehlivanoğlu, Olcay Özgün, Nizamettin Yumurtacı, Adnan Metin, Fahriye Ersoy, Nedret Gülen, Hüsamettin Çınar, Nedret Pelitçi, Halit Meriç, Ali Belgin, Süleyman Şensoy ve Hasan Öztürk."



ST(FK/SS)