Şemdinli'de çok sayıda PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği operasyon sürerken çıkan çatışmada uzman çavuşlar Samsunlu Ersan Sancı ile Mersinli Hakan Balta şehit oldu, 7 asker de yaralandı. Yaralılardan Kayserili uzman çavuş Ferhat Kaplangiray dün tedavi altında yaşamını yitirince şehit sayısı 3'e çıktı. Balıkesirli uzman onbaşı Erol Erdi de kurtarılamayıp şehit düştü.

ŞEMDİNLİ'YE 10 GÜN ÖNCE GİTMİŞ

Muş’ta vatani görevini yaptıktan sonra uzmanlık sınavına girerek başarılı olup Isparta’da eğitim alarak 1.5 ay önce Bolu 2’nci Komando Tugayı 1’inci Komando Taburu 2’nci Komando Bölük Komutanlığı'nda göreve başlayan ve 10 gün önce de görevli olarak Hakkari’ye giden uzman onbaşı Erol Erdi’nin Balıkesir’in İvrindi İlçesi Büyükyenice Beldesi’ndeki baba ocağına ateş düştü. Babasını yaklaşık iki yıl önce kaybeden ve 4 çocuklu evin tek oğlu olan şehit uzman Onbaşı Erdi’nin İstiklal Meydanı'ndaki baba evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Üç abla ile anne Aynur Erdi, acı haberle yıkıldı. Eşinin ardından evlat acısı da yaşayan gözü yaşlı annenin feryadı yürek dağladı.

Şehit uzman onbaşı Erol Erdi'nin amcası Ali Erdi, "Erol, 10 gün önce görevlendirildiği Şemdinli'ye gitti. İlk operasyonda şehit düştüğü haberini aldık. Bu haber bizi kahretti. Artık anaların babaların gözyaşı dinsin. Ordu hükümet elinden ne geliyorsa yapsın. Ülkemiz terör belasından kurtulsun" dedi.

BAYRAMDA NİŞANLANACAKTI

Yakınları, çevresinde sevilen uzman onbaşı Erol Erdi’nin Kurban Bayramı’nda izin alıp memleketi Balıkesir’e geleceği ve sözlüsüyle nişanlanacağı belirtildi. Nişan hazırlıklarını tamamlayan uzman onbaşı Erdi izne ayrılıp memleketine geleceği günü beklerken şehit oldu.

Şehit uzman onbaşı Erol Erdi, yarın Büyükyenice Beldesi’nde cuma namazından sonra yapılacak törenin ardından toprağa verilecek.