Balıkesir Belediyesi ekmek israfının önlenmesi için kampanya başlattı. Bayat ekmeklerin toplanması için, 100 konteyner üretildi. Üzerinde 'Ekmek nimettir çöpe atmayalım' ve 'Bayat ekmek kumbarası' yazılı konteynerler, mahallelere yerleştirilmeye başlandı. Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, sosyal belediyecilik anlamında yeni bir kampanyaya imza attıklarını belirtti.

GÜNDE 6 TON EKMEK DEMEK

Bir çok alanda olduğu gibi Türkiye'de en büyük nimetlerden biri olan ekmeğin de ciddi anlamda israf edildiğini kaydeden Ok, bunu engellemek istediklerini belirtti. Ok, şöyle dedi:

"Balıkesir'de her gün ortalama 200 bin ekmek üretiliyor ve bunun 20 bini çöpe gidiyor. Bu israf günde 6 ton ekmek ve 8.5 ton buğdağın çöpe atılmasıdır. Her yıl 9 bin dekar tarla boşuna ekilip biçiliyor. Memleketin, bu milletin zor şartlarda ürettiği değerlerin ne büyük israflarla yok edildiğini de üzülerek kamuoyuyla paylaşmış oluyoruz. Sadece ekmekteki bu israfın büyüklüğü gözönünde bulundurulduğunda, Türk ekonomisinin ne büyük kayıp içinde olduğunu öğreniyoruz."

HAYVANLAR BESLENECEK

Kampanya kapsamında kentin 100 ayrı yerine ekmek toplama kumbarası yerleştirmeye başladıklerını anlatan İsmail Ok, şöyle devam etti:

"Vatandaşların kumbaraya atacakları ekmekler toplandıktan sonra belediyenin hayvan barınağı ve çöplükte yaşayan hayvanlara yem olarak verilecek. Kış aylarında ise orman bölge müdürlüğünün gösterdiği ormanlık alanlara topladığımız ekmekleri bırakıp değerlenmesini sağlayacağız. Bir aracımız her gün mahallelerde dolaşarak, ekmek kumbarasına atılan ekmekleri toplayacak. Böylelikle şehrimizde ekmeğin çöpe gitmesi, israf edilmesi bir nebze de olsa önlenecektir. Balıkesir'de bu yolla yapılacak tasarruf, yılda ortalama 4 milyon lira olacaktır."