Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90'ıncı yılı etkinlikleri Atatürk Anıtı'ndaki çelenk sunma töreni ile başladı. Vali Ahmet Turhan, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, Balıkesir Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok anıta çelenk koydu. Anıttaki törene CHP Balıkesir milletvekilleri Nedret Akova, Namık Havutça ve Haluk Ahmet Gümüş de katıldı. Anıttaki saygı duruşu ve çelenk sunma töreninin ardından Kuvayi Milliye Meydanı'ndaki törene geçildi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur da burada protokoldeki yerini aldı.

'BİRBİRİYLE ÇELİŞEN OLAYLAR YAŞIYORUZ'

Törende, Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluşu temsili olarak canlandırıldı. Milis birliklerinin Rum askerleri ile sembolik çatışmasının ardından kurtuluş sembolü genç kız kurtarıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı İsmail Ok, "Bugün birbiriyle çelişen olaylar yaşıyoruz. Bir yandan Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90'ıncı yılını kutlarken, terör örgütü PKK'nın hain saldırılarıyla başta kahraman askerimizin, polisimizin ve masum vatandaşlarımızın şehit edilmesi bizi derinden yaralamaktadır. Yine Afyon'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 25 askerimiz şehit oldu. Bu üzücü olaylar nedeniyle programlarımızın bir bölümünü iptal etmek zorunda kaldık. Kuva-i Milliye ruhu ile bayrakları ile etkinlikleri izlemeye gelen ve meydanı dolduran halkımızın dolduran halkımızın bunu anlayışla karşılayacağına inanıyoruz" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin çok zor şartlar altında kurulduğunu ve Türk milletinin hain terör örgütünün üstesinden geleceğini vurgulayan Başkan Ok, "Binlerce yıllık şanlı tarihimiz buna örnektir. Yapılacak tek şey var: Tüm dünyada nasıl oluyorsa Türkiye'de öyle mücadele edilmelidir. Türk milleti, Meclis'te terör örgütü ile kucaklaşan milletvekilleri istemiyor. Türk milleti, ordusuna, güvenlik güçlerine tam yetki veren bir devlet istiyor. İçerideki, dışarıdaki bataklıklar kurutulmalı. Aksi takdirde yarın çok geç olabilir" diye konuştu.

Başkan Ok'un bu konuşması büyük alkış aldı. Ok'un konuşmasının ardından tören sona erdi. Balıkesirliler yıllar sonra ilk kez geçit töreni ile tülütabaklar gösterisini izlemeden alandan ayrıldı.

CUMHURBAŞKANI MESAJ GÖNDERDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Balıkesir'in kurtuluşunu bir mesajla kutladı. Cumhurbaşkanı Gül mesajında, "Milletimiz, ülkesi için canı pahasına mücadele veren şehit ve gazilerinin mirasına sahip çıkacak, birlik ve beraberliğini koruyacak, Atatürk'ün büyük özverilerle kurduğu ve bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni tüm kazanımları ile yaşatacaktır. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucu Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.



CY(İÖ/CK)