Hakkari'nin Çukurca İlçesi kırsalında teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Erol Şahin, askeri törenle Balıkesir Şehitliği'nde toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Erol Şahin’in Türk bayrağına sarılı cenazesi bugün öğlen saatlerinde uçakla Balıkesir 9. Ana Jet Üssü'ne getirildi. Burada yapılan törenin ardından cenaze, şehidin babası Ahmet Şahin'in Gündoğan Mahallesi, Gülban Caddesi'ne götürüldü. Baba Ahmet Şahin, burada yakınlarının taziyelerini kabul etti. Cenaze, edilen duaların ardından ikindide Zağnos Paşa Camisi'ne götürülerek, askeri tören düzenlendi.

Törene Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Erdal Öztürk, 9. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Kubilay Selçuk, Balıkesir Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Özenç Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, daire müdürleri, askeri erkan, şehidin yakınları, çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Uzman Çavuş Erol Şahin’in cenaze namazını Balıkesir Müftüsü Turgut Açari kıldırdı. Açari, “İnsanlar ahirete göçüp cenneti gördükten sonra asla dünyaya dönmeyi istemez. Ancak şehitler, tekrar şehit olmak arzusu ile 10 defa daha dünyaya dönmek isterler. Dünyaya gelen herkes günahsız gelir ama peygamberler hariç günahsız gidemezler. Cenabı Allah şehitlerine böyle bir nimeti de nasip etmiştir. Herkes Allah rızası deyince az çok bir şeyler verir ama can vermek kolay değil. Onu seve seve sadece şehitler verir. Hepimizin ahirete göç etmiş yakınları vardır ama bunlardan sadece şehitler yakınlarına kefaret verecektir” dedi ve şehit için helallik istedi.

Şehidin babası Ahmet Şahin ile kardeşleri Betül Ilgaz ile Sezer Şahin ve yakınları tabuta sarılıp, gözyaşı döktü.

Betül Ilgaz’ın “Tabutun içinde yatan sen olamazsın. Abimsen eğer anneme de selam söyle. Abim seni bir defa daha göreyim. Ama seni bana göstermezler” diyerek, ağlaması yürekleri dağladı. Kılınan namazın ardından şehidin bir süre askerlerin omuzlarında taşınran naaşı top arabsına konuldu. Bu sırada, bir grup genç, tekbir getirip, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganı attı. Cenazeye katılanlar da alkışlarla destek verdi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, konvoy eşliğinde Balıkesir Şehitliği'ne götürülüp, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Hilmi DUYAR / BALIKESİR,


HD(İÖ/SSA) (FOTOĞRAF)