Ellerinde Türk bayrakları ve '19 Mayıs'ıma dokunma' yazılı pankartla Yeşilli Meydanı'na gelen liseli gençlere, CHP'liler, çeşitli sendika, dernek ve odaların temsilcileri de destek verdi. Eyleme katılanlar 'Balıkesir uyuma bayramına sahip çık', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' , 'Vur vur inlesin, Ömer Dinçer dinlesin', 'Gün gelecek devran dönecek, Samsun'dan bir Kemal daha gelecek' sloganları attı.

Basın açıklamasını okuyan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Teknik Lisesi son sınıf öğrencisi Oğuzhan Kaçmaz, törenlerin iptal edilme gerekçesi "Fiyasko" olarak niteleyerek şöyle konuştu:

"19 Mayıs çağdaş insan, peçesiz, çarşafsız, külahsız, cübbesiz modern toplum demektir. 19 Mayıs özgür kadın, köle olmayan erkek demektir. 19 Mayıs sesi çıkan gençler, sorusu olan çocuklar demektir. 19 Mayıs şeyhsiz, dergahsız, medresesiz, tarikatsız, fetvasız laik devlet demektir. 19 Mayıs özgüven, dans, şarkı, müzik demektir. 19 Mayıs törenlerinin iptal gerekçesi çocukların motivasyonu ise yıllardır 'önlerinde hayvan gırtlaklarını kesmeyin, çocukların psikolojileri bozuluyor' dediler, duymadınız da onurlu bir bağımsızlık savaşına adım attıkları günü dans ederek kutlamaları mı bozuyor çocukları? Ya da hepimizin bildiği gibi Ankara'nın ayazında çocuklar üşümüyor da İzmir'de, Muğla'da, Balıkesir'de mi üşeyecekler? 19 Mayıs kutlamalarını iptal edenler bilmelidir ki Türk genci nankör değildir. Türk genci 19 Mayıslar’ı unutmaz. Türk genci 19 Mayıs'ı unutturmak isteyenler de unutmaz. Bizler Atamızın bize bıraktığı Gençlik ve Spor Bayramı'nı layığı ile kutlamak ve O'nu anmak istiyoruz."

Balıkesir Lisesi öğrencilerinden Batuhan Gürkan Gürsoy da "Mustafa Kemal, Mayıs'ın 19'unda Bandırma vapuruyla Samsun'a giderken 'Hava soğuk erteleyelim' dedi mi ki biz bu yüce günü soğuk bahanesiyle engellemeye çalışıyorsunuz. Bundan sonra söyleyin Ekim 28 çeksin, Nisan 22, Mayıs 18, Kasım 9 çeksin. Çünkü bu ülkede bazıları Mustafa Kemal'i çekemiyor" dedi.

Eylem, 10. Yıl Marşı’nın hep bir ağızdan söylenmesiyle olaysız son buldu.