İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Balıkesir merkeze bağlı Konakpınar, Ataköy, Bayat, Bereketli, Bigatepe, Çakıllık, Çınarlıdere, Karabeyler, Kılcılar, Kirazpınar, Kozderegüvem, Kuşkaya, Tayyipler, Konakpınar, Turnalar ve Yeşiller köyleri ulaşıma kapandı. Bunun dışında Dursunbey’de 95, Savaştepe’de 45, Balya’da 39, Sındırgı’da 4, Susurluk’ta 3 köy yolunun kapalı olduğu kaydedildi. Balıkesir-Balya anayolununun da zaman zaman kapandığı ve Karayolları ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Şehirlerarası yollarda ise şu an için bir sorun bulunmuyor. Köylerde elektrik sorunu da şimdilik yaşanmıyor. İl Özel İdare ekipleri köylerdeki yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Valilik’ten yapılan açıklamada, "Kar yağışının perşembe gününe kadar devam etmesi ve sıcaklıkların hafta sonuna kadar mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor. Ayrıca kuvvetli kar yağışı ve kısa süreli fırtınanın sebep olabileceği çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, karayolunda buzlanma gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir" denildi. Valilik geceleri sıcaklığın sıfırın altında 6 ve 8 dereceye kadar düşeceğine dikkat çekerken, üreticileri de zirai dona karşı uyardı.



CY(İÖ/CK)