İlk yangın, Balıkesir’in eski mahallelerinden Dumlupınar Mahallesi’ndeki Saat Kulesi yakınında bulunan yarı ahşap kullanılmayan evde saat 14.30 sıralarında başladı. Üç katlı binadaki yangını görenler itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Polis evin sahibine ulaşamazken, itfaiyenin müdahalesiyle söndürülen yangında ölen ya da yaralanan olmadı. Çevrede yaşayanlar, metruk binanın yıllardır boş durduğunu ve bakımsızlıktan yıkılma aşamasına geldiğini belirtti.

TEHLİKE SAÇIYOR

İkinci yangın, Aygören Mahallesi Aygören Sokak'taki Fevzi Gülşen'e ait kullanılmayan evde saat 17.30 sıralarında çıktı. Dumanların yükseldiğini gören mahalle sakinleri, itfaiye ekiplerini aradı. Üç ayrı ekibin müdahale ettiği alevler, yaklaşık yarım saatte kontrol altına alındı. Yangında Evin üst katı ve çatısı tamamen yandı.

Aygören Mahallesi Muhtarı Kemal Temiz, “yanan binalar eski eserler ve anıtlar yüksek kurulunca tarihi eser ilan edilmiş. Dolayısıyla yıkılamıyor. Restorasyonu için bir takım işlemler gerekiyor. Bu işlemler uzun süreç alıyor. Gayrimenkulun da bir çok hissedarı olduğu için biraraya gelip, ortak bir karar alamıyor. Mahallemiz ve etrafındaki evler için de sürekli tehlike oluşturuyor. Bu ev de madde bağımlısı kişilerin barınağı haline geldi, ama tarihi eser olduğu için hiç bir şey yapılamıyor” diye konuştu.

İtfaiye yetkilileri, her iki evde de elektrik aksamı bulunmadığını yangınların kesin çıkış nedenlerinin belirlenmesi için bilirkişi incelemisi yapılacağı belirtildi.



HD,CY (TT/RT)