Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in 2 günlük Balıkesir ziyareti saat 15.30'da valilik ziyaretiyle başlayacaktı. Ancak Bakan bir öğrencisi tarafından öldürülen öğretmen Rabia Sevilay Durukan'ın cenazesine katılmak için İzmir'e gitti. Bakanın saat 18.00'de Balıkesir valiliğini ziyaret edeceği bildirildi. Tam Bakan Dinçer'in bulunduğu konvoy Balıkesir'e girerken, Vali Yardımcısı Selda Dural, Bakan Dinçer'in valilik ziyaretini iptal ettiğini, Ak Parti İl Başkanlığına geçeceğini belirtti. Valilikte bekleyen Ak Parti Balıkesir Milletvekilleri Edip Uğur, Tülay Babuşçu ve Ali Aydınlıoğlu'nun da Bakan Dinçer'i karşılamak için il başkanlığına doğru hızlı adımlarla yürüdüğü gözlendi.

Bakan Dinçer İl Başkanlığı binasına girerken çevredeki esnafı ve vatandaşları selamladı. İkinci kattaki merkez ilçe yöneticileri ile hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Dinçer, toplantı salonuna ulaştığında gazetecilere, "Valilik ziyaretini geç olduğu için iptal ettik. Şimdi bize izin verin. Arkadaşlarla kısaca süre sohbet edeceğiz. Resmi ziyarete yarın saat 10.00'da valilik ziyaretiyle başlayacağım. Sorularınıza orada yanıt veririm" dedi.

AMETİST TAŞI İLE STRES ATACAK

Bu arada Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, Bakan Dinçer'e yörede çıkan ve strese iyi geldiği belirtilen ametist taşı hediye etti. Bakan Dinçer, "Ametist odadayken mi stresimi atacak" diye sordu.

ÜNİVERSİTE AÇILIŞINA KATILACAK

Bakan Dinçer yarın valiliği ziyaret ettikten sonra, Balıkesir Üniversitesinin akademik açılışına katılacak. Ardından DSİ Çayırhisar tesislerinde kaymakamlar, belediye başkanları, il ve ilçe milli eğitim müdürleri ile biraraya gelecek.

 

HD,CY (YY/RT)