Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde 3 günden bu yana tutulan Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk otobüsten indirilirken rahat tavırları ile dikkat çekti. Aktürk yakınlarını "Selamün aleyküm" diyerek, selamladı. Kent Konseyi Başkanı Yusuf Özenç de otobüsten gülümseyerek indi. MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın kendini alkışlayanları eliyle 'Bozkurt' işareti ile selamlayarak, karşılık verdi. Fırıntaş Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Demiraslan, Balıkesir Ülkü Ocakları eski Başkanı Mehmet Topuz, Balıkesir Fırıncılar Odası Başkanı Niyazi Tunç, AK Parti Balıkesir eski İl Genel Meclisi üyesi Şenol Durmuş ve diğer şüpheli bürokratlar da yakınlarının sevgi gösterileri arasında adliyeye girdi.

BAŞKAN OK DA GELDİ

Belediye Başkanı İsmail Ok ve Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu ile belediye çalışanları adliyeye gelip, şüphelilere alkışlı destek verdi. Başkan Ok, "Sizlerle gurur duyuyoruz" diyerek, gözaltındaki arkadaşlarına moral verdi. Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk'ün eşi Fatma Aktürk de eşinin arkasından adliyeye girmek istedi. Ancak polis engeli ile karşılaştı. Fatma Aktürk daha sonra içeri alındı.

'İhaleye fesat karıştırmak, rüşvet, zimmet, gasp, adam öldürmeye teşebbüs' gibi birçok suçlama ile gözaltına alınan şüphelilerin savcılıkta ifadelerinin alınmasına başlandı. Şüphelilerden Tuna Aktürk'ün avukatı Mustafa Bilsem, "Savcılıktaki sorgu sırasında şüphelilere yöneltilen suçlamalar netleşecek" derken, şu aşamada fazla konuşmanın doğru olmayacağını söyledi. Savcılıktaki sorgunun da akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.



HD(İÖ/İD)