Balıkesir Belediyesi'nde bir süredir gündemde olan Karesi Alışveriş Merkezi, Balıkesirspor ve Belediye'ye yapılan bağışlarla ilgili soruşturmalar bugün yeni bir boyut kazandı. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, saat 07.30'da belediyeye operasyon düzenledi. Polis, belediye ile birlikte İtfaiye Müdürlüğü'ndeki bazı evrak ve bilgisayar kayıtlarına el koydu. Emlak vergisi ve su faturası ödemesi başta olmak üzere çeşitli işleri için belediyeye gelenler geri çevrildi. Vatandaşlar, belediyede işlemlerinin yapılmamasına tepki gösterdi.

BAŞKAN YARDIMCILARI EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Bu arada MHP'li Belediye Başkan Yardımcıları Tuna Aktürk ve Yusuf Özenç'in evlerinden alınıp, emniyet müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi. Polis, Balıkesirspor Başkanı da olan Aktürk ile Kent Konseyi başkanlığı görevini yürüten Özenç'in ifadeleri için emniyete davet edildiklerini belirtti.

MHP'li Belediye Meclis üyesi Faruk Demiraslan ve MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın'ın da emniyete çağrılan kişiler arasında yer aldığı ileri sürüldü.

BAŞKAN OK: ŞİMDİLİK KONUŞMAYACAĞIM

Belediyedeki operasyon sırasında makamında olan Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok, daha sonra kendi isteğiyle belediyeden ayrıldı. DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Başkan Ok , "Böyle bir operasyonu bekliyorduk. Ben şu an çok rahatım. Arkadaşlarıma da güveniyorum. Bu konuyla ilgili şu an için başka bir açıklama yapmayacağım" dedi.

BABASI İÇİN YAPTIĞI HAYIR SORUŞTURMA KONUSU OLMUŞTU

Belediye Başkanı İsmail Ok'un 2011 yılında ölen babası Eyüp Ok için yaptığı hayır da soruşturma konusu olmuş, MHP'liler belediye önünde gerçekleştirdikleri eylemle bu olayı kınamıştı. Başkan Ok ise AK Parti hükümetini faşistlikle suçlamış, Başbakan Erdoğan'a da tepki göstermişti.



CY(İÖ/COŞ)