Balıkesir Belediyesi'ne bu sabah yapılan operasyonda gözaltına alınanların sayısı 22 olarak açıklandı. Operasyonun Belediye ile birlikte belediyenin en büyük hissedarı olduğu Fırıntaş ve İtfaiye Müdürlüğü'nde de gerçekleştirildiği belirtildi. Balıkesirspor Kulübündeki bazı evrağa el konduğu bildirildi.

Balıkesir Valiliği, bu sabah Balıkesir Belediyesi'nde gerçekleştirilen operasyonla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Balıkesir Belediyesi ile ilgili yürütülen bir soruşturma kapsamında iki belediye başkan yardımcısının da aralarında bulunduğu 22 kişi gözaltına alınmıştır" denildi.

MHP'li Belediye Başkan Yardımcısı ve Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk, Belediye Başkan Yardımcısı ve Balıkesirspor 2. Başkanı Yusuf Özenç, Fırıntaş Yönetim Kurulu Başkanı MHP'li Belediye Meclis üyesi Faruk Demiraslan, MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın ile birlikte Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Necmettin Hüsnü Akçınar, Fırıntaş Müdürü Uğur Erol, Fırıntaş Muhasebe Müdürü Aydın Girgin, Zabıta Müdürü Hüseyin Turan, İmar Müdürü Hikmet Memiş'in de gözaltına alındığı kaydedildi. Polisin belediye ile birlikte Fırıntaş, İtfaiye Müdürlüğü ve Balıkesirspor'daki çok sayıda belge ve evraka el koyulduğu belirtildi.

Bunun dışında bu operasyon kapsamında daha önce MHP İl Başkanı Mehmet Duran Bulut'un dövülmesi olayına karışanların da gözaltına alındığı öne sürüldü.

MHP TEYAKKUZDA

MHP İl Başkanı Mehmet Duran, gözaltına alınan Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın'ı emniyet müdürlüğünde ziyaret etti. Başkan Duran, çıkışta şu açıklamayı yaptı:

"Bayram Başkan ile sadece üç dakika görüşebildik. O da emniyete neden getirildiğini bilmediğini söyledi. Biz de olayın ne olduğunu bilemiyoruz. Balıkesirspor'la ilişkilendirilenler var ancak kesin bir bilgi yok. Yalnız muhalefet partilerinin belediyeyi elinde tutuğu il ve ilçelerdeki operasyonlar Balıkesir'e sıçramış görünüyor. Önce Edremit, sonra Ayvalık şimdi de Balıkesir'de operasyon var. Artık bu baskıların bitmesi gerektiğine inanıyoruz."

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut da, Belediye Başkanı İsmail Ok'u makamında ziyaret ederek 'Geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Bir grup partili de belediyeye gidip, Başkan Ok'la görüştü.



CY(İÖ/COŞ)