Balıkesir'de düzenlenen operasyonda 22 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguları devam eden Balıkesir Belediye Başkan Yardımcıları Tuna Aktürk ve Yusuf Özenç'le, MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgı'ın da aralarında bulunduğu şüpheliler bu sabah sağlık kontrolü için Balıkesir Devlet Hastanesi'ne götürüldü. 22 şüphelinin 3 Aralık pazartesi günü adliyeye sevkedilmesi bekleniyor.

GÖZALTILAR ARTABİLİR

Öte yandan, operasyonun sürdüğü, çoğunluğu müteahhit ve bazı işadamları olmak üzere 35 kişinin daha ifadelerine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılacağı öne sürüldü.

Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları Müdürü A.G. ile Hesap İşleri Müdürü S.A., MHP'li Belediye Meclisi üyesi ve Fırıncılar Odası Başkanı N.T. ile Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk ile yakınlığı bilinen ve aynı zamanda ortağı olan Ak Parti eski İl Genel Meclis üyesi işadamı Ş.D.’nin de gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi.

“SİYASİ BİR OPERASYON”

Belediye Başkanı İsmail Ok, bugün öğleden sonra makamında basın toplantısı düzenleyip kamuoyunu bilgilendirdi. Gözaltına alınan arkadaşlarını emniyette zaman zaman ziyaret ettiğini belirten Başkan Ok, şunları söyledi:

“Önümüzdeki saatlerde arkadaşlarımızın mahkemeden, mahkemeye çıkmadan serbest kalmalarını umut ediyorum. Ama yeni gözaltılar da olabilir, bunların içinde ben de olabilirim. Bizim veremeyeceğimiz hiç bir hesabımız yok. Vicdanım rahat, arkadaşlarıma da çok güveniyorum. Yargıya ve adalete de güveniyoruz. Balıkesir'in dağı taşı bu operasyonun siyasi bir operasyon olduğunu biliyor. Erken seçimin gündeme gelmesiyle birlikte bu saldırı ve yönlendirmeler başladı. Halkın bize desteği, oyumuzun artması AKP'yi rahatsız etti. Bunu kendi yaptıkları anketlerde de gördüler. Bu bizim üzerimizdeki saldırının temelidir, diğerleri maşadır. Dolayısıyla fazla söze gerek yok. Bunun soruşturmadan ekibimle birlikte aklanarak çıkacağıma inanıyorum” dedi.

“ÇOK AĞIR İTHAMLAR”

Gözaltına alınanlara çok ağır ithamlarda bulunulduğunu belirten Başkan Ok, “Bize her şey denilebilir de rüşvet, ihaleye fesat karıştırmak, zimmet, hele hele çete, gasp, öldürme, öldürmeye teşebbüs bunlar çok komik şeyler. Balıkesir halkı bunlara gülüp geçiyor ve tepki gösteriyor. Bunların gerçek olmadığı önümüzdeki günlerde ortaya çıkacaktır. Keşke arkadaşlarım dışarıda ben içerde olsam. Biz, bırakın çalıp çırpmayı kuruşun hesabını yapıyoruz” diye konuştu.

“ÇETE LİDERİ OLARAK ALINABİLİRİM”

MHP İl Başkanı Mehmet Duran'ın daha önce darp edilmesinin de soruşturma kapsamına alınmasıyla ilgili bir soruya ise Ok, şu yanıtı verdi:

“Bu işte (suçlamalar arasında) güneşte patlamalar hariç herşey var. Bir tek güneşteki patlamalar yok. Ben bir öğretmenim. Öğrencilerim, aileleri yıllar sonra da bana sevgiyle sarılıyor. Böyle bir insan nelerle suçlanıyor görüyor musunuz? Şu anda çete lideri ben değilim. Ama arkasından oraya gelecek belli. İddianameye göre, sözde çetenin lideri Tuna Aktürk. Ama herhalde önümüzdeki süreçte çetenin gerçek lideri olarak beni kamuoyuna sunacaklardır. Çetecilik, adam öldürmeye teşebbüs, gasp, zimmet aman Allahım... Eğer Balıkesir halkından siyasi militanlar hariç bir Allah’ın kulu “İsmail Ok ve arkadaşları bu iddia edilenleri yapar' desin, Paşa Camisi'nin önünden sehpaya çıkar, ipimi de kendim çekerim.”

Şu ana kadar Emniyete ifade vermek için çağrılmadığını vurgulayan Ok, “Sanırım beni en sonunda çete reisi olarak çağırırlar. Şimdilik sadece ziyaretçi olarak gidiyorum” dedi. Başkan Ok gözaltına alınmadığı sürece basını ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğini söyledi.



CY(İÖ/AAA)