Genel kurulun geçen Cumartesi günü yapılan oturumunda adaylar Yaşar Meyvacı, Hakan Berk ve Yalçın Dereli, Balıkesir Barosu için projelerini anlattı. Adayların konuşmalarının ardından genel bütçe, CMK bütçesi, adli yardım bütçesi, avukatlık mesleğini destekleme fonu bütçesi, vekalet pulu bütçesi ve uzlaştırıcı avukat hesabı bütçesi ibra edildi, disiplin ve denetleme kurulu raporları okundu. Dilek ve temennilerle ilk gün sona erdi.

Seçimler bugün Balıkesir Barosu'nun Anafartalar Caddesi'ndeki Özel İdare İş Hanı'ndaki lokalinde yapıldı. Seçimlere 795 üyeden 654'ü katıldı. Yaşar Meyvacı 654 üyeden 275'inin oyunu alarak güven tazeledi. Diğer adaylar Hakan Berk 204, Yalçın Dereli 154 oy aldı. 21 oy da geçersiz sayıldı.

Tekrar Başkan seçilen Yaşar Meyvacı, Türkiye'nin en eski ve köklü barolarından biri olan Balıkesir Barosu'nun kuruluş felsefesinin özünü oluşturan bağımsız, özgür, demokrat, çağdaş Baroculuk anlayışının yanında ulus ve ülke bütünlüğünden zerre kadar ödün vermemeyi şiar edindiklerini belirtti. Meyvacı'nın yönetim kurulu üyeleri şöyle:

Sedat Koç, Erol Kayabey, Recep Bülent Onaylı, Alpsan Öztekin, Tülün Akyazı, Sevgi Süven, Mustafa Tugay Demiralp, Engin Ada, Aslı Çallıoğlu, Murat Somuncuoğlu.

HD(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)